2014-12-10 3164 瀏覽
黑松露薯條無得輸!!!黑松露平時聽得多,但食真係第一次食,仲要係加落去薯條lol 薯條炸得香脆,加上足料既黑松露醬,味道超正!!重點係價錢唔貴,48蚊za !咁去到西班牙餐廳,西班牙炒飯點可以唔食先~ 鋪係面頭上有青囗、虎蝦,用料都幾新鮮,蝦咬落去係爽口既,飯係用茄汁去炒,入面仲有蕃茄碎同辣肉腸,口感唔錯。西班牙薄餅($78) 又薄又脆!! 呢隻薄餅屬於好薄好脆果種,如果鐘意厚批(just like my mom)未必會喜歡,但我自己就super like!! 個底焗得卜卜脆,加上好足料既cheese, 口感十足!抹茶麻糬Waffle配雪糕Half size($62) 呢個口感係冷熱交替lol 首先有熱熱地好香好煙un既麻糬,然後再加上抹茶雪糕,食落都幾有層次感架。而且賣相好精緻,post上facebook 都呃多幾個like lol鮮雜果麻糬窩夫配雪糕好睇又好食!!! Full size ($82) 呢隻Menu話係星期三同星期日日替,最上面有raspberry 雪糕,酸酸地,super開胃,所以即使我食左一大輪都唔會覺得濟。而且因為係分左做一舊舊水滴型,我地一班朋友gatherin
黑松露薯條無得輸!!!
黑松露薯條
黑松露平時聽得多,但食真係第一次食,仲要係加落去薯條lol
薯條炸得香脆,加上足料既黑松露醬,味道超正!!
重點係價錢唔貴,48蚊za !

咁去到西班牙餐廳,西班牙炒飯點可以唔食先~
西班牙炒飯
鋪係面頭上有青囗、虎蝦,用料都幾新鮮,蝦咬落去係爽口既,
飯係用茄汁去炒,入面仲有蕃茄碎同辣肉腸,口感唔錯。

西班牙薄餅($78)
西班牙薄餅
未必會喜歡,但我自己就super like!!
個底焗得卜卜脆,加上好足料既cheese, 口感十足!

抹茶麻糬Waffle配雪糕
抹茶麻糬Waffle配雪糕
然後再加上抹茶雪糕,食落都幾有層次感架。

鮮雜果麻糬窩夫配雪糕
大輪都唔會覺得濟。
而且因為係分左做一舊舊水滴型,我地一班朋友gathering都唔使煩應該點分好lol

Espuma裝修幾靚食物又夠精致,重點係價錢唔貴!!!!
去RE-U,慶祝一流!!
2014-12-03
黑松露薯條