2022-07-29 1268 瀏覽
香港嘅扒房多不勝數、但係呢一間都可以話係全香港最有feel嘅,有feel到連我呢個肥仔都可以忍受到36度高溫喺大嶼山塘福呢間餐廳食,冇冷氣、坐出邊、上中下路全部濕晒,可以邊食邊聽Let‘s Get Wet ,咁就觀感和視覺都形成一個正比「笑」咁都忍受得到?無他嘅,位置絕對係一個世外桃源嘅感覺,再加上如果你係FAst and Furious 影迷的話,佢呢種燒牛扒方式絕對係美國佬粗獷的做法肯肯定合你心意,燒到外面卜卜脆,入面啱啱Medium Rare . 有機會的話你可以做 Dom look , 白色背心T,窄身牛仔褲加boot , 剃光埋個頭,咁我就知道你係草莓粉絲「笑」係一個咁RAW嘅環境底下鋸扒、可以揀普通Sirloin / Rib eye , 又可以揀Dry Age 28 days , 跟住老外廚師馬上喺一個炭爐上燒、香氣滿溢、簡單地用上鹽及黑椒粉已經係無懈可擊,佢最後用一個大火槍再燒一燒,成個未來戰士咁,好過癮㗎「笑」其他食物都交足功課,尤其蒜蓉包,即叫即做,啲煙噴到唔知以為有火警,10分辣咀,如果你同個朋友唔係好熟、沿用老人家名句趁熱食啦,佢個嘴一定會變東成西就梁朝偉「笑」呢

其他食物都交足功課,

呢間餐廳大部份菜式都係濃味做法,唔怕洗腎嘅朋友絕對值得來一試「笑」