2024-04-16 132 瀏覽
11/4/2024📍Pickabowl夏威夷蓋飯一直都係健康人士之選主打用原型食物同埋高蛋白食材 而且可以自由配搭呢間poke有好多種唔同類型嘅肉類選擇有唔同調味嘅三文魚、呑拿魚、蝦、雞肉、豬肉、八爪魚 款款都好吸引但係配菜方面只可以揀6個已經配搭好嘅set而飯有得揀黃薑椰菜花飯去代替白飯啱曬想cut carbs 嘅🤷‍♂️👩🏻‍🦰呢間幾特別嘅係可以揀烏冬 不過我哋就冇試到⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨西班牙蒜油三文魚+經典呑拿魚+和風配菜+黃薑椰菜花飯+白飯 ($108)蒜油三文魚嘅蒜味好夠 吞拿魚就係醬油味重啲 兩款嘅調味都幾好👍🏻啲魚都唔腥和風配菜包括咗菠蘿、玉子燒、豆乾、南瓜、豆角、枝豆、車厘茄配菜種類好多 但調味就冇乜 成個bowl嘅味道都係靠兩樣海鮮嘅醬汁第一次食椰菜花飯 有少少菜味 冇想像中咁奇怪 都可以接受😉✨煙燻油辣味三文魚+慢煮天多利雞+蛋黃配菜+黃薑椰菜花飯+白飯 ($98)三文魚嘅調味做得唔錯 而且唔會腥辣辣地都幾開胃雞胸肉都唔會太柴 連埋個汁食都唔錯不過蛋黃組合就麻麻 只係青瓜粒 菠蘿粒 蟹籽粒撈蛋黃醬 有啲似日本餐廳會俾嘅前菜 而且有啲濟🙂‍↕️⋯⋯⋯
11/4/2024
而飯有得揀黃薑椰菜花飯去代替白飯
啱曬想cut carbs 嘅🤷‍♂️👩🏻‍🦰
呢間幾特別嘅係可以揀烏冬 不過我哋就冇試到
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
和風配菜包括咗菠蘿、玉子燒、豆乾、南瓜、豆角、枝豆、車厘茄
第一次食椰菜花飯 有少少菜味 冇想像中咁奇怪 都可以接受😉

三文魚嘅調味做得唔錯 而且唔會腥
辣辣地都幾開胃
雞胸肉都唔會太柴 連埋個汁食都唔錯
不過蛋黃組合就麻麻 只係青瓜粒 菠蘿粒 蟹籽粒撈蛋黃醬
有啲似日本餐廳會俾嘅前菜 而且有啲濟🙂‍↕️

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
我哋兩個人食咗$202(唔收加一)
食過幾間poke 呢間唔係最推薦嘅 有機會試到第二間好食嘅再推薦比大家☺️

推薦指數🌟:3/5
📍 荔枝角長義街9號D2 Place ONE 1樓112號舖
2024-04-11