去左朋友大角咀家探訪,之後佢帶左我兩公婆去附近食好野,去到門口心諗酒吧唔通要企係度食,原來入內係餐廳,還有多張餐枱主打燒物,Poke Bowl (即係刺身飯),佈置也讓客人舒服親民。Menu 都吸引選擇多,好多街坊幫襯,店員好親切招呼周到。多款套餐老公就選左,一本萬利$148已經包一罐飲品,還有和風刺身飯,靖魚,秋葵,牛肉串。和風刺身飯有驚喜,賣相靚又好好味,重點食材好新鮮兼健康,同埋明白到Poke原自夏威夷比日本人改良已成爲今日既美食,份量足夠晒兩個人分享。他們用上山葵乳酪醬做沙律汁好特別,配上日本醋飯,毛豆,雜錦香菇,芝蔴,主角大大粒吞拿魚呀,完美配搭燒秋葵平時唔太喜愛 不過呢個燒秋葵好香又調味得好好,老公勁鐘意。跟餐嘅燒靖魚燒牛肉ch,同另外叫金菇牛肉捲同燒雞軟骨,正常水準燒得剛好唔會太乾。朋友推介既三文魚刺身沙律,車尼茄多汁,自家醃既白蘿蔔爽脆,青瓜粒, 三文魚刺身 紫菜碎 新鮮沙律菜,配酸酸甜甜沙律汁,口感好清新又好開胃。

多款套餐老公就選左,一本萬利$148
已經包一罐飲品,還有和風刺身飯,靖魚,秋葵,牛肉串。

和風刺身

燒秋葵
平時唔太喜愛 不過呢個燒秋葵好香又調味得好好,老公勁鐘意。

2023-02-12