泰國過江龍Nara Thai Cuisine同Lady Nara係姊妹店,menu都大同小異,雖然係fusion菜式,但口味都幾正宗😆Lady Nara位於尖沙咀海港城,坐到窗邊位仲有海景可以睇,另外餐廳係清新少女風裝修,以粉紅色為主,仲有個好fancy嘅花花韆鞦位俾充滿少女心嘅朋友打卡tim~🌸其中好有特色係佢哋泰式奶茶tiramisu,用濃郁嘅泰式奶茶蛋糕取代咗咖啡同手指餅,仲可以按自己喜好加入適量嘅奶,口感層次好豐富,啖啖嘅滿足感🥰至於佢哋嘅熱門菜式泰式炒金邊粉,留意到幾乎每一枱都必點!上枱個陣賣相十分吸引,成個蛋包飯咁😆金邊粉唔會炒到好油膩,酸酸甜甜,而且入面中包住咗幾隻彈牙大蝦,推薦之選!⭐️👍🏻另外值得一提係燒豬頸肉配青木瓜沙律,燒豬頸肉好香好惹味,配埋青木瓜沙律包住一齊食中和咗油膩感,整體fresh咗 (我個人就唔太建議點醬汁食,因為豬頸肉本身有調味,再點醬汁就會太鹹啦)佢哋嘅米紙卷都好有特色,包住芒果好夾好fresh,但係略嫌佢哋嘅軟殼蟹有少少油,同埋本身expect係夾喺中間,但係原來只係放喺上面,打卡嚟講係十分之吸引,但係食落就好分離。少少嘅murmur係餐廳用餐時間
泰式奶茶意大利芝士餅
泰式炒金邊粉
燒豬頸肉配青木瓜沙律
芒果軟殼蟹米紙卷
鮮椰子沙冰
芒果乳酪特飲
少少嘅murmur係餐廳用餐時間有限時,到訪當日坐窗口位置,因為外面有人等緊窗口位所以嘢食都未食完就俾人催住交枱,令到成個用餐感覺唔太良好☹️
但係撇除呢樣嘢,餐廳嘅食物質素都好高質,追求食好西嘅朋友值得一試🤤
泰式奶茶意大利芝士餅
泰式炒金邊粉