2023-11-12 545 瀏覽
✨Soup✨覺得餐湯最差,可能係我唔識欣賞😂🤔:🫧忌廉蘑菇湯蘑菇粒嘅份量過多,而且冇打碎過咁,覺得飲呢個湯有啲奇怪😂不過都幾香嘅。🫧法式芝士洋蔥湯佢有一塊超級淋嘅法包(係堅難食),就咁齋飲湯係幾甜幾入味,配埋洋蔥飲又係奇怪少少🤏🏽✨Appetizer✨🫧 蒜味芝士雞翼(蒜味芥末醬)香就幾香嘅。不過可惜嘅係焗得太耐,令到4件雞翼變得好乾身,唔juicy。好彩有得點醬嚟食 有得補救到少少 👌🏻醬就好似沙律同蛋黃醬嗰啲味,就冇蒜味🤔✨Salad✨🫧香草雞肉凱撒沙律雞比較硬身,唔會話好正咁,都有雞味🐓麵包粒反而幾好食,脆脆地,有啲蒜香味😋沙律菜同細蕃茄配埋沙律醬嚟食,好開胃🥗🍅✨Pasta🍝✨🫧芝士肉醬千層麵芝士肉醬好濃郁,有肉醬嘅範圍都幾多🤤🤤千層麵即係有好多層片身嘅意粉。撈埋嚟食幾特別🤔🫧蒜香白酒汁海蜆意粉幾香蒜味,將底下嘅油同意粉撈埋嚟食幾好食🤤🤤海蜆食起嚟覺得幾新鮮。✨Pizza🍕✨🫧照燒雞.蛋黃醬Pizza呢個照燒雞唔係麥記嗰種味道,係好似煙燻雞味,硬軟度適中🐓同埋平時食pizza都好似食緊麵包咁,呢個幾特別😶🫢真係薄餅嚟,唔會話太多醬汁同餡料,一定食得晒🍕蛋黃醬嘅比例比較少,會集中
✨Soup✨
覺得餐湯最差,可能係我唔識欣賞😂🤔:
🫧忌廉蘑菇湯
🫧法式芝士洋蔥湯

✨Appetizer✨
🫧 蒜味芝士雞翼(蒜味芥末醬)

✨Salad✨
🫧香草雞肉凱撒沙律

✨Pasta🍝✨
🫧芝士肉醬千層麵

🫧蒜香白酒汁海蜆意粉

✨Pizza🍕✨
🫧照燒雞.蛋黃醬Pizza
呢個照燒雞唔係麥記嗰種味道,係好似煙燻雞味,硬軟度適中🐓同埋平時食pizza都好似食緊麵包咁,呢個幾特別😶🫢真係薄餅嚟,唔會話太多醬汁同餡料,一定食得晒🍕蛋黃醬嘅比例比較少,會集中某一邊 二另一邊可能會冇乜醬~總括而言我好鍾意呢個🐓👍🏻

✨Dessert✨
Mini tiramisu🤎
咁Mini ,有啲唔夠食😭😭😭上層係芝士(+朱古力粉),下層係蛋糕嚟,兩層好夾,又唔會覺得好膩。
  • 照燒雞蛋黃醬Pizza