2015-08-26 4429 瀏覽
食評之前先講講入座安排,真係非常差!一早打電話想book位,唔接受,冇所謂啦,walk in 都ok嘅。但等位嘅場地相當細同窄,而且又位於lift口位,加上人流愈來愈多,真係相當擠逼!行到有問題。空氣唔流通搞到好焗,就算拎左飛,都要呆企成粒鐘,呢個真係一個好大嘅考驗!希望店主盡快去解決安排入座問題之餘又可以疏導人流呢個問題,否則令客人因為等位而鼓燥,係件好得不償失嘅事。除安排入座問題外,店內環境幾舒適,加上燈光嘅配合,令人好放鬆。店員好nice好好笑容,由其幫我地落單嗰位oppa,so cute~餐牌食物款式唔多,嚟嚟去去都係得嗰幾款,但每款都可以俾到驚喜,係件好難得嘅成功!柚子米酒,酒精度唔高,同啤酒濃度差唔多,但相當易入口,完全唔覺得自己飲緊米酒,因為聞唔到強烈嘅酒精味,反而係好清香嘅柚子甜香,味道好出色,令人忍唔住一飲再飲!好正!!芝麻葉吞拿魚飯卷,一口一卷,甜甜地,唔錯!原味炸雞&蒜香炸雞,原味雞炸得啱啱好,外脆內軟,肉味調得啱啱好,而且唔會覺得油膩!可點附上嘅調味醬芥末、甜辣、醬油或沙爹,但我覺得就咁食亦可以,加點其他醬則有多幾番滋味。蒜香嗰款係意想唔到嘅,蒜味唔算太重,所以

柚子米酒

芝麻葉吞拿魚飯卷,一口一卷,甜甜地,唔錯!
芝麻葉吞拿魚卷

炸雞
調味醬加酸蘿蔔
但我覺得就咁食亦可以,加點其他醬則有多幾番滋味。蒜香嗰款係意想唔到嘅,蒜味唔算太重,所以唔使怕太重口味,味道反而有啲似蜂蜜,甜絲絲~好味!加上伴上嘅薯條同脆薯,灑上香濃嘅芝士粉,又一享受!係覺得啲雞份量少左啲囉⋯

海鮮餅,感覺有啲似中式年糕,呢個反而最平凡,冇咩特別,但味道都ok嘅~
海鮮餅

芝士肋骨,全晚重點之作!
芝士肋骨小辣
整盤上檯已經夠晒震撼,仲有專人代處理,好窩心!
邊位有芝士乳酪栗米,芝士好煙韌,同粟米配埋一齊真係好夾,特別香甜。
韓國雞蛋卷,口感有啲似玉子豆腐,好滑,但質地上又有啲實同有啲韌,食少少都ok,但唔多啱我口味。
泡菜自家制?好似咸咗啲啲⋯同平時食開嗰啲有啲唔同,水份冇咁高,乾咗啲。
番薯蓉,原以為係普通薯蓉,番薯蓉味道濃,甜度有如食甜品!like!
重點返到嚟中間嘅肋骨同韓國年糕!
芝士肋骨
肋骨小辣,肉質鬆化,味道濃厚,捲上濃密程度特高嘅芝芝芝士!嘩!好邪惡呀!芝士味反而相當淡,唔中意食芝士嘅朋友都可以一試,芝士嘅牽拉度超高,芝士絲可以拉到好長都唔會斷!
可以拉到好長嘅芝士絲
就算放咗入口,韌度仍然好強,可以嚼好耐都仲繼續嚼⋯好抵食下喎!

最後係一個後加嘅自己製飯團,呢個重點係食得又玩得!樂趣甚高哦。
Rice ball

生日