2013-07-05 544 瀏覽
相約舊同事食飯, 因某人申請話要据扒,所以選擇了OUTBACK  (亦因為我未食過,所以想會一會佢xd)一早已經打電話BOOK左卡位4人台, 亦知道原來可以係網上免費申請OUTBACK VIP卡 @@張卡有港幣$50消費額 (即係送$50比你洗),而且每次到Outback消費,獲得10%的折扣優惠 (即係免加一)咁筍既野梗係即刻申請la等佢寄張卡比我就ok la~~~  (係網上申請完隔2-3日就收到)放工後即飛出TST, book左7:45pm的,不過7:10pm已經到齊人, 佢都比我地入坐了~一行4人坐低後,開始要諗食咩la~本黎想叫特製洋蔥花球, 但係4個人入面有3個人唔食洋蔥所以放棄了...結果order了:芝士煙肉薯條, 11安士西冷(配菜:焗薯仔&焗甜蕃薯)同燒豬肋骨配烤雞(配菜:焗什菜&炒飯)早就睇過openrice的食評,知道黑糖麵包係OUTBACK的頭號主腳!! (一定要趁熱食)影完相之後, 已經急不及待要食佢!!!真係超級好味!!!我好喜歡黑糖的味道!!  (4個人好快手就食完xd)附送的凱撒沙律(汁另上): 菜算新鮮, 面包都脆, 無咩特別  (只係為左健康先叫沙
咁筍既野梗係即刻申請la

一行4人坐低後,開始要諗食咩la~
本黎想叫特製洋蔥花球, 但係4個人入面有3個人唔食洋蔥
所以放棄了...
黑糖包
黑糖包配奶油
影完相之後, 已經急不及待要食佢!!!

凱撒沙律
附送的凱撒沙律(汁另上): 菜算新鮮, 面包都脆, 無咩特別  (只係為左健康先叫沙律

前菜: 芝士煙肉薯條
芝士煙肉薯條
某同事食薯條一定要有茄汁,但係叫左好多個侍應生都未能成功送上茄汁
真係咁忙咩?!
想要4杯水,結果都一樣...服務質素真係...
等左15 mins, 侍應生終於送上茄汁& 4杯水
(之後亦有不時為我地加水)

1號主菜:11安士西冷(配菜:焗薯仔&焗甜蕃薯)
西冷: order左7成熟, 肉質不錯,但食落有d韌

焗薯仔: 配忌廉&芝士焗, 無敵

焗甜蕃薯:配蜜糖焗, 因為蕃薯本身已經甜,再同蜜糖一齊焗,係有d太甜,不過我喜歡

2號主菜:燒豬肋骨配烤雞(配菜:焗什菜&炒飯)
燒豬肋骨配烤雞(配菜:焗什菜&炒飯)
燒豬肋骨: not juicy, 而且食落韌

烤雞: 睇落好似好乾,但事實係比豬肋骨juicy
同事亦都話佢ok~
焗什菜:無咩特別,亦係為左健康先叫的

炒飯:同事話想有飽肚感先叫的,我無食ar~   (不過睇落真係好乾

結尾: 對第1次去OUTBACK食野的我黎講真係好滿足!!!
黑糖麵包亦無令我失望
重令我好想再食~~
埋單每人唔洗$100 (因為減左$50,再免加一) ,每個人都好飽!! 好抵食!!!
我一定會為黑糖麵包而再幫襯OUTBACK<3
報告完畢~~~

題外話/補充資料: http://www.outback.com.hk/ 記得到以上網址免費申請OUTBACK VIP卡!!!
2013-07-04
黑糖包