放假去愉景新城探個朋友,揀左食呢間西餐廳,呢層係兒童天地,唔怪得餐廳幾乎每枱都有小朋友,而且餐牌又有兒童餐👧🏻👶🏻🧒🏻👦🏻呢度係serve浸住薄河葉嘅水,我中意呢個多過一般嘅檸檬水鮮蟹肉扁意粉配蟹膏、蝦膏及忌廉汁 $108聽個名都覺得好濃味,不過冇計啦放假係要放縱下果然冇令我地失望,有濃濃嘅蟹膏蝦膏味,而且啖啖蟹肉,配埋忌廉汁入口好creamy,令人停唔到係咁食餐湯配牛角包因為朋友,又名食肉獸,叫左rib eye,所以送湯同包,個湯係蘑菇湯,整得好滑好creamyRib eye steak 12oz $288比想像中大塊嗌medium rare好林好香牛味,但又唔會太油膩,食嘅時候可以點黑椒汁或者黃芥末。配埋蘆筍、甜蕃薯同蕃茄仔,好豐富嘅brunch偽鴛鴦 (+$38)顧名思義即係扮鴛鴦,底係凍朱,上面加cream,最特別就係啲冰磚,係咖啡整嘅,溶左就變mocha,一杯野飲兩個口味接骨木椰玫瑰花茶好香玫瑰味,亦好fresh,健康之選張receipt好搞笑,煎pan加隻蛋

呢度係serve浸住薄河葉嘅水,我中意呢個多過一般嘅檸檬水

鮮蟹肉扁意粉配蟹膏、蝦膏及忌廉汁 $108
聽個名都覺得好濃味,不過冇計啦放假係要放縱下

餐湯配牛角包

Rib eye steak 12oz $288
比想像中大塊

偽鴛鴦 (+$38)

鮮蟹肉扁意粉配蟹膏、蝦膏及忌廉汁

接骨木椰玫瑰花茶
好香玫瑰味,亦好fresh,健康之選

張receipt好搞笑,煎pan加隻蛋
鮮蟹肉扁意粉配蟹膏、蝦膏及忌廉汁