🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻 💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻 📸打卡指數:👍🏻👍🏻👍🏻 🪑環境衛生:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 今日fai.lok黎到旺角MOKO食lunch,可能撞放lunch時間,而且MOKO樓上又有商業中心,基本上成間鋪都係OL同西裝友。lunch menu都係過一百套餐,有散叫,不過睇返價錢同套餐唔差好多,所以我地最後都係點套餐。Lunch set 蘑菇湯個人覺得白湯係有蘑菇湯都已經好滿足。好濃一啲都唔淡。Maple Bacon Cheese Burger & Chips ( $125 )安格斯牛肉,楓葉漿煙肉&芝士漢堡配薯條fai都係因為見到安格斯牛肉先點,個肉值得讚,又juicy又厚肉,唔會韌但要注意佢塊煙肉係煎到好乾好乾,fai係完全咬唔開,甚至不想去食,fai寧願佢唔加煙肉,成餐會覺得好好食,眼不見為好,希望依樣佢會改善。Prawn & Mango Tortilla ( $138 )燒蝦肉&芒果墨西哥卷配酸椰菜,酸忌廉,Mozzarella芝士&芒果乳酪汁依個餐份量比較少,只得一個卷切開一半,對於fai男人黎講就一定唔夠飽,但lok比較
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻 💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡指數:👍🏻👍🏻👍🏻 🪑環境衛生:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

今日fai.lok黎到旺角MOKO食lunch,
可能撞放lunch時間,而且MOKO樓上又有商業中心,
基本上成間鋪都係OL同西裝友。
lunch menu都係過一百套餐,
有散叫,不過睇返價錢同套餐唔差好多,
所以我地最後都係點套餐。

Lunch set 蘑菇湯
個人覺得白湯係有蘑菇湯都已經好滿足。
好濃一啲都唔淡。

安格斯牛肉,楓葉漿煙肉&芝士漢堡配薯條
Maple Bacon Cheese Burger & Chips - 安格斯牛肉,楓葉漿煙肉&芝士漢堡配薯條
fai都係因為見到安格斯牛肉先點,
個肉值得讚,又juicy又厚肉,唔會韌
但要注意佢塊煙肉係煎到好乾好乾,
fai係完全咬唔開,甚至不想去食,
fai寧願佢唔加煙肉,成餐會覺得好好食,
眼不見為好,希望依樣佢會改善。

Prawn & Mango Tortilla- 燒蝦肉&芒果墨西哥卷配酸椰菜,酸忌廉,Mozzarella芝士&芒果乳酪汁
依個餐份量比較少,只得一個卷切開一半,
對於fai男人黎講就一定唔夠飽,但lok比較細食就覺得岩岩好,
雖然依個餐份量比較少,但廚師絕對係落足心思,
每樣配料夾到岩岩好,廚師為左提升個鮮味仲加左芒果肉,
令個卷更加香甜,連乳酪汁都夾過用芒果乳酪汁。
如果細食朋友仔可以試下揀依個。

咖啡就係普通餐飲咖啡
但朱古力就好有驚喜,
無諗過普通餐飲朱古力竟然會有拉花,
可能係拉花,朱古力面的奶泡好綿密,
令到朱古力飲落濃得黎一啲都唔甜。

The Pantry’s Pancake  🥞 ( $99 ) 👍🏻
The Pantry’s Pancake
The Pantry’s Pancake係空氣感十足的班戟,
fai.lok覺得Pancake先係依間餐廳最好食既食物,
厚班戟+楓葉糖漿+焦糖牛油+水果
食落鬆軟,蛋香味濃入口即溶,
食完有種幸福既感覺
2021-08-26