2019-12-19 159 瀏覽
第二次黎野川拉麵食野,帶肥表弟預早慶祝聖誕先,之後就🛫喇🥳🥳肥表弟大個仔,而家食飯識睇環境喇,話呢度好坐又好靚,咁確實都幾舒服,佈置別具一格的感覺,貼滿不同路牌,而且裝修加入彩色鐵藝元素,濃濃的工業風格特色。今晚食咩好呢🤔花多眼亂,肥表弟就醒喇,叫我地order,自己就快快趣叫左杯富士山頂汽水黎嘆,我地緊係唔執輸,豬飲日本信州蘋果梳打,老公西班牙白葡萄+桃子果汁,呀豬媽飲西班牙蘋果汁,要嘆一齊嘆呀👍主食叫左吉列豚肉讚岐手打烏冬,自家製豬軟骨拉麵同野川稻庭烏冬。3款之中豬軟骨最好食,炆得軟腍又入味,汁濃肉嫰唔會鞋烚烚。吉列豚肉夠香脆,鬆脆不油膩,炸得唔錯。野川稻庭烏冬即係海鮮烏冬,有大蝦,蟹柳,扇貝,份量都幾多,食極都好大碗,抵食👍牛油燒粟米,原以為粒粒粟米,俾老公笑燒粟米如何可以粒粒呢😂椒鹽雞軟骨外酥內脆,口感豐富爽口,加上椒鹽樸實簡單嘅調味,減輕左油膩感覺。芝麻雞翼表皮香脆,裡面嘅肉幾嫩滑,味道適中,唔會太鹹太濃味。燒雞泡魚干正正呀,煙煙韌韌,香口軟身,最喜歡少少甜嘅味道。豬好怕食金菇,因為總係咬唔開痴住d牙會哽親,但呢度嘅牛肉串嘅金菇好嫩又夠腍,完全冇左豬最怕嘅情況出現。而且牛肉嘅

日本信州蘋果梳打 西班牙白葡萄+桃子果汁 西班牙蘋果汁 富士山頂汽水

自家製豬軟骨拉麵

吉列豚肉讚岐手打烏冬

野川稻庭烏冬

牛油燒粟米,原以為粒粒粟米,俾老公笑燒粟米如何可以粒粒呢😂

牛油燒粟米

椒鹽雞軟骨

芝麻雞翼

燒雞泡魚干正正呀,煙煙韌韌,香口軟身,最喜歡少少甜嘅味道。

燒雞泡魚干

豬好怕食金菇,因為總係咬唔開痴住d牙會哽親,但呢度嘅牛肉串嘅金菇好嫩又夠腍,完全冇左豬最怕嘅情況出現。而且牛肉嘅汁加埋燒汁俾金菇全部吸收,味道層次豐富,幾好食。

金菇牛肉串

三文魚刺身切得好厚身,色澤呈鮮橙色,夠晒新鮮又夠凍。

三文魚刺身

自家製豬軟骨拉麵