2023-05-06 517 瀏覽
捉緊restaurant week spring 嘅尾巴,試咗間《MEATS》嘅西餐廳,去到先知係一間酒吧,環境非常嘈吵音樂勁大,餐廳開晒窗但無開冷氣超熱,而食物又不似預期,只係覺得服務呢樣好。Starters=======🍴Grilled Caesar⭐️⭐️⭐️⭐️凱撒沙律sharing都幾大兜,加咗好多蔥同芝士變得好香,好一個開胃前菜。🍴Porchetta⭐️⭐️⭐️⭐️估唔到呢個意大利燒肉卷會出色過意大利餐廳,肥瘦均勻皮又夠脆,醬汁仲好惹美,主菜變小食認真大方。🍴Duck Salad⭐️⭐️⭐️⭐️鴨肉配西瓜好清新,鴨肉香滑入味西瓜夠甜,好有驚喜。Main=====🍴Flank Steak 180 gr⭐️至於主菜,我用垃圾嚟形容,medium竟然變咗medium well,塊扒無肉味之餘,仲要煎燶咗,焦燶味好苦囉!🍴USDA Ribeye 250 gr (+$128)⭐️⭐️肉眼完全唔值加錢轉,medium變咗well done,肉乾噌噌之餘口感仲帶點韌,我極度懷疑個廚唔識煎扒囉⋯⋯Dessert=======Coconut Lime Pie⭐️⭐️個批我覺得一般般,椰子雪糕好香濃,但檸檬批越食越酸,鍾意食s

Starters
=======
🍴Grilled Caesar⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴Porchetta⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴Duck Salad⭐️⭐️⭐️⭐️
鴨肉配西瓜好清新,鴨肉香滑入味西瓜夠甜,好有驚喜。

Main
=====
🍴Flank Steak 180 gr⭐️

Dessert
=======
Coconut Lime Pie⭐️⭐️
個批我覺得一般般,椰子雪糕好香濃,但檸檬批越食越酸,鍾意食super lemon嘅我都頂唔順食咗半個就放棄咗。

二人共消費:$797

2023-04-19