2020-07-08 245 瀏覽
中環要搵個坐得舒服嘅地方lunch meeting除咗酒店,呢間餐廳係我近排突破性嘅發現,之前有同事介紹過我來呢度Happy Hour,坐得好舒服,發現原來呢度竟然有lunch,價錢仲係百幾蚊,所以近排同啲同事或者同客嚟呢度lunch meeting,個個都話我選擇得好好。Lunch set 好多款都係中西合璧嘅配搭菜色,我覺得冇淨係食西餐咁拘謹, lunch又唔會飲酒變咗喺度飲茶,呢度茶嘅味道好清新而且好嚴格,中菜會有少少油膩配埋茶一齊食,真係very good。我叫咗個和牛炒陳村粉,其實即係類似乾炒牛河,但用料高級左,同唔會好油,日式便當形式上枱,配埋不同配菜,南乳雞亦好香,蝦丸好彈牙,連菜都好鮮甜。同事食左鮮蝦炒魚麵,鮮蝦無穀,食得好方便,魚麵淡淡鮮甜,彈牙有口感,好味。是日靚湯只係加$25,每次來必點,今試係淮山海底椰燉湯,真材實料,好濃味超好飲。