The Market

2021-09-20 3291 瀏覽
Hotel Icon Lunch Buffet $398/person呢間自助餐出名booking full, 所以我都提早個半月訂位。除此之外,呢度主打榴連甜品,我身為榴連愛好者一定要黎試下。今次主要評論榴連甜品,因為食物既選擇一般,唔算太多選擇,食物都算中上水準。-🦀蟹腳、🍣刺身:蟹腳新鮮,刺身夠厚夠新鮮。-🐓海南雞飯:細細碗幾好,可以留肚試多啲其他野,油飯夠味,但雞就稍鞋口左啲啲。-榴連甜品:🫔榴連春卷:皮唔夠脆,但唔影響味道。🥚榴連炸彈:皮稍為厚左啲,遜色左小小。🥪榴連三文治:一層厚榴連醬夾住一層厚既斑斕醬,原來兩隻味係好夾,錦上添花,畫龍點精😂🍰榴連卷蛋:好厚好冰凍既榴連蓉卷係入邊,超級好食,係榴連甜品最好食既一款,榴連迷不要錯過。🍮榴連奶凍:奶味重過榴連味,食到底都食到一絲一絲既榴連肉,麻麻。🍯榴連醬及榴連斑斕醬:榴連醬全部都係榴連蓉,我用來夾榴連春卷食😄榴連斑斕醬有一點點苦味,然後就好香斑斕味,因為有苦味,覺得有小小奇怪,同榴連三文治既感覺完全唔同,唔知係咪榴連斑斕醬仲加左其他材料?-🍦榴連雪糕:榴連雪糕係Hotel Icon自家製既,緊係要試。市面好多榴連味雪糕,都係雪
除此之外,呢度主打榴連甜品,我身為榴連愛好者一定要黎試下。
🦀蟹腳、🍣刺身
蟹腳新鮮,刺身夠厚夠新鮮。
🐓海南雞飯:
細細碗幾好,可以留肚試多啲其他野,
油飯夠味,但雞就稍鞋口左啲啲。
榴連甜品
🫔榴連春卷:
皮唔夠脆,但唔影響味道。
🥚榴連炸彈:
皮稍為厚左啲,遜色左小小。
🥪榴連三文治:
🍰榴連卷蛋:
🍮榴連奶凍:
奶味重過榴連味,食到底都食到一絲一絲既榴連肉,麻麻。
🍯榴連醬及榴連斑斕醬:
榴連醬全部都係榴連蓉,我用來夾榴連春卷食😄
🍦榴連雪糕:
榴連雪糕係Hotel Icon自家製既,緊係要試。
市面好多榴連味雪糕,都係雪糕既口感榴連既味道。但食過Hotel Icon既榴連雪糕,我覺得唔可以用雪糕黎形容,因為佢根本就係超級足料既榴連肉😋雪凍左變成左一球雪糕!必試!!!
蟹腳  &  刺身
海南雞飯