2021-11-27 1474 瀏覽
今晚約左朋友仔又黎食he she eat....我地都好鍾意食物呢間餐廳,因為食物種類多,又有甜品,野飲都好靚。賣相又靚又好味,仲要餐廳環境都好靚。岩曬女仔黎打卡。我地坐低左就慢慢睇下餐牌,再諗下揀咩野食開心share....我哋揀左d小食、主食、野飲同甜品。小食方面,揀左單骨蜜糖芥末雞翼。好好味呀。單骨雞翼外皮炸得香香脆脆,脆卜卜的。淋上蜜糖芥末醬,更為惹味,好正,食起來又唔會好膩,味道唔錯架。同埋好香脆,呢d餐前小食又開胃又好味。另外一款小食點了薯餅波波,其實就是炸薯波咁的,份量好多,有好多好多粒,好似食極都仲有,而且都幾飽肚,相當足料。而且仲可以沾上芝士醬,好惹味。濃濃既芝士醬包著薯波,好好味,脆卜卜又濃芝士味,大滿足。主食上,點了一款虎蝦鮮蛋意大利麵。蝦肉大大隻且爽口彈牙,都相當唔錯。除蝦外,仲有d菇類,配料都不少。而且我地都好鍾意入面個鮮蛋麵,吃起來不會好乾,都幾juicy..都有蛋香味,麵質都較為腍身,同埋都吸入左蛋味,唔錯,幾鮮。野飲上點上了一杯紫薯奶昔,另一杯是抹茶奶昔。味道好好,又唔會太甜。最重要的是賣相好靚,顏色好夢幻好靚,又好多cream。味道都好正。最後都要講一

賣相又靚又好味,仲要餐廳環境都好靚。岩曬女仔黎打卡。
我哋揀左d小食、主食、野飲同甜品
單骨蜜糖芥末雞翼

薯餅波波

虎蝦鮮蛋意大利麵

紫薯鮮奶
抹茶鮮奶

野飲上點上了一杯紫薯奶昔,另一杯是抹茶奶昔。
味道好好,又唔會太甜。
最後都要講一講我哋最愛既he she eat甜品,呢度有好多唔同甜品食,款款都好正。
朱古力梳乎厘pancake
今次我地點了朱古力梳乎厘pancake....pancake非常之鬆軟,滿滿的空氣感,好軟好彈,口感同味道都好正。
呢款仲有朱古力醬係面。仲有兜橙酒,朱古力溝橙味真係絕配,甜甜酸酸,好惹味。好好味好吸引。好鍾意呢度食既梳乎厘pancake....勁柔軟勁鬆。太開心了。
2021-11-24
單骨蜜糖芥末雞翼