最近Longchamp又有新搞作,聯乘意大利藝術雜誌Tolietpaper推出期間限定嘅下午茶系列。Toliet Paper出左名以幽默風趣為創作靈感,想必今次下午茶一定會令到顧客有深刻嘅印象。為在隆重推出,Longchamp登陸K11 Musea,並將CURATOR Art & Café打造成Pop up store。Longchamp X Toliet Paper afternoon tea set $258相信好多人都係為左佢地嘅Artsy Print Coffee/ Chocolate而嚟。藝術打印會印上Longchamp X Toliet Paper 嘅獨家圖案,總共有四款圖案可以打印落飲品上邊,分別係糖果粉紅色、天空藍色、黃黑波點和黑色。我自己就揀左天藍黑馬Chocolate和黑色骷髏Coffee,估唔列真係咁靚,印唔到手打過卡先。鹹點 (二選一)巴馬火腿芝士意式三明治充滿咸香嘅火腿加上芝士、酸瓜和生菜,充滿芝香又有微酸,非常滋味。挪威煙三文魚牛油果法式三明治充滿煙熏味嘅軟身三文魚,加入熟度剛好嘅幼滑牛油果,清新嘅夏日之選。甜點 (二選一)法式焦糖香蕉Movenpick意式

鹹點 (二選一)
巴馬火腿芝士意式三明治

挪威煙三文魚牛油果法式三明治

甜點 (二選一)
法式焦糖香蕉Movenpick
意式提拉米蘇

一場嚟到當然要試CURATOR Art & Café嘅招牌Tiramisu,口感幼清,充滿芝士和酒香,甜而不膩。