又到每月紀念日了👫 男朋友特登搵定餐廳 再由女朋友我用openrice book枱兼賺埋25AM 一舉兩得!💁‍♀️ 今次男朋友帶我黎既餐廳叫 凡直友里 fan straight lane🤣 個名都幾funny🤣 準時到餐廳都仲要等一陣 未有枱🤦‍♀️ 肚餓既我表示不滿🤦‍♀️ 同場都仲有人等walk in 呢間餐廳都幾旺wo😯 入到去坐定定後 欣賞到live band既演出 同客人嘅互動 氣氛都幾happy😝 食嘢飲番杯酒都開心啲🙆‍♂️🙆‍♀️餐廳嘅食物做得唔錯 整體都幾高質!價錢都唔算太貴 食set dinner就抵啲💁‍♀️ 我哋就叫一個set dinner+snacks+甜品🙆‍♀️炭燒原隻烤魷魚筒釀蟹肉、辣肉腸配墨汁西米脆餅 超好味阿😘😘 蟹肉辣肉腸塞滿左成隻魷魚筒 脹卜卜好qq😋 用料十足!不過嫌細隻咗啲 唔夠喉🙈 嘻嘻🤣 墨汁西米脆餅就好得意💁‍♀️ 西米煙煙韌韌但係又有少少脆 沾啲蕃茄墨西哥辣汁幾好味bor💁‍♀️ 不過男朋友就唔太欣賞脆餅了🤷‍♂️Set dinner 有個餐湯 - 青豆湯 就正常啦💁‍♀️ 不過個蒜蓉包就唔得了🙅‍♀️ 唔脆又太硬🙅‍♀️美國特級西冷牛扒賣相已經好吸引😍

餐湯

美國特級西冷牛扒
賣相已經好吸引😍 牛扒上仲有一道道坑紋 烤得好靚🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️ 五成熟既顏色好粉嫩 肉質烤得好腍有好有牛味😋😋 食埋粗薯條最夾啦!
Apple  tart
Apple tart with vanilla ice cream
甜品等左好耐啊🙇‍♀️ 差不多要40分鐘 因為廚師都湊單烹調 一次出數客甜品 所以等候時間較長🙇‍♀️ 首先一讚 自家製雲呢拿雪糕好香甜😋 焗起嘅apple tart幾鬆脆 蘋果味都幾突出🙆‍♂️ 熱辣辣再配凍嘅雲呢拿雪糕 輕鬆食哂🙆‍♀️😋
紀念日
Apple  tart