2020-03-04 2152 瀏覽
呢段時間,香港人生活得都好苦悶,唔夠口罩但又驚買咗黑心口罩,想話去郊區呼吸新鮮空氣,但原來仲多人過市中心。所以我哋搵咗間小店餐廳,嚟到銅鑼灣嘅Lo Spazio,食吓西餐,輕輕鬆鬆度過我同A姐嘅某一個晚上。酥炸雞柳條前菜叫咗酥炸雞柳條,雞柳一向都比較嚡,但攞嚟炸咗之後,脆口咗同香口咗,即刻加晒分,配上自製嘅沙律醬,好惹味。燒烤慢煮牛舌牛舌經過炭燒慢煮,厚切嘅牛舌肉汁被鎖住,肉質軟腍彈牙,帶有濃香牛肉味,肉汁豐富juicy!海陸意大利飯每個人嘅海陸定義都大不同,而呢間餐廳嘅海陸意大利飯嘅海陸係指蝦同豬肉,豬肉用嘅係五層肉,豬嘅油香混入意大利飯,特別香滑,而意大利飯好creamy,唔錯。白酒大蜆扁意粉飯就creamy,所以意粉方面,揀咗個乾身啲嘅白酒大蜆扁意粉,扁意粉蒜香味十足,而大蜆粒粒都好飽滿,好豐富呀。布朗尼新地甜品方面揀咗布朗尼新地,同A姐開心share,雲呢拿雪糕淋上朱古力漿,加上微暧嘅Brownie,直頭係冰火交融。最後叫咗杯Cava香檳作結。(記住Like同Share畀朋友)By A姐M佬 玩樂日記

炸雞柳條
酥炸雞柳條

布朗尼新地

最後叫咗杯Cava香檳作結。
Cava香檳

(記住Like同Share畀朋友)

By A姐M佬 玩樂日記
2020-03-03