2019-07-04 74 瀏覽
想係太子找個傾計好地方,唔係咁容易,我特登問同事有無好介紹,佢話home sweet home唔錯,有輕音樂播放,好啱傾計。我6點半去到,已經有1檯人。地方雖然唔算大,入到去昏暗既燈光,好有放鬆心情既感覺。望望menu食咩先,看到dinnee set 有”和澳洲和牛牛柳、芝士烤波士頓龍蝦” 好吸引,仲配頭盆、甜品及飲品。 頭盆上檯時已經好吸睛,精緻美觀,有甜蝦牛油果卷,燒吞拿魚, 濃郁龍蝦湯,份量剛剛好,侍應仲教我地順序食,由淡味開始,好有心。主菜龍蝦大大隻,配上香濃芝士,肉質鮮甜,仲有蝦膏。牛柳肉質鮮嫩,濃濃的牛味,配上細薯仔+蔬菜,我俾滿分。💯另外,我地唔想食咁多肉,所以叫了”手工松露野菌釀雲吞配忌廉汁”,忌廉+松露野菌係絕配, 唔會肥膩, 味道清新, 份量剛剛好。甜品係芝士撻, 賣相好靚,淡淡的芝士味, 唔會好滯, 而且甜度適中, 好滋味。餐飲選擇很多, 我選了藍莓青檸果茶,送上檯時真的很驚訝………點會咁靚既~ 有果茶香味, 加上梳打水, 好唔捨得飲呀~😍 朋友叫了藍碟豆花茶, 送來大大壺, 還用燭台熱住, 好細心呀~ 味道酸酸地, 朋友話食得咁飽,消滯一流。👍總括來說, 看到餐

頭盆

和澳洲和牛牛柳、芝士烤波士頓龍蝦”

手工松露野菌釀雲吞配忌廉汁

芝士撻

藍莓青檸果茶

藍蝶豆花茶

總括來說, 看到餐廳老闆很用心經營, 食物細緻, 環境一流, 下次一定會再來。🤤
2019-06-24
頭盆
和澳洲和牛牛柳、芝士烤波士頓龍蝦”
手工松露野菌釀雲吞配忌廉汁
芝士撻