2024-02-04 502 瀏覽
早幾日諗住去海港城影Hello Kitty🐱,所以喺海旁附近嘅K11 Musea 搵吓有咩好食。去Food Court嗌個Lunch都去到7-80蚊😵‍💫,咁不如行入少少去食呢間饞。台式食堂🧡。呢度主打正宗台灣味道,飯類都係$58起,坐得闊落又靜啲,味道都唔錯,仲可以慢慢嘆返杯台式飲品㖭🧋!🍜饞三寶 - 台灣牛肉麵 $78之前食過都知佢哋啲牛肉係整得好稔、好入味,今次依舊保持水準👍🏻!我自己係偏向鍾意食稔麵,呢度個麵質我好滿意,好入味好好味✨!另外要一讚佢個湯底有少少藥材味,食落有種好補身、好暖嘅感覺😼。🍚饞三寶 - 鹽酥雞滷肉飯 $58呢個係成個Menu最實惠嘅主食,但一啲都唔差💁🏻‍♀️。除咗鹽酥雞同滷肉,粟米同柞菜都落足料畀你,好完整,都幾大杯,CP值好高⭐️!🧡炸物拼盤 $71呢個啱晒同朋友一齊share,入面有齊各式各樣出名嘅台灣小食。我最鍾意就係雙色地瓜QQ波,黃色同紫色兩款都好味,又唔會好甜喎😋另外個蝦卷都好香口,唔錯👌🏻🥭芝芝芒芒 跟餐+$35 🧋茉香珍珠奶茶 跟餐+$24呢度Drink Menu選擇好多,奶茶都有8款揀✨,跟餐就抵飲好多。而芝士系列係推介要嗌🩷!啲芝士Bl

🍜饞三寶 - 台灣牛肉麵 $78

🍚饞三寶 - 鹽酥雞滷肉飯 $58

🧡炸物拼盤 $71

🥭芝芝芒芒 跟餐+$35
🧋茉香珍珠奶茶 跟餐+$24

而芝士系列係推介要嗌🩷!啲芝士Blend得好Smooth,唔會飲到顆粒感。我冇特別嗌小甜味道都啱啱好👌🏻,好似Milkshake咁,好輕鬆就飲晒成杯!
2024-02-03
  • 炸物拼盤