之前成日喺K11行過呢間餐廳,今日有啲想食台灣嘢,味道都算正宗,不過K11太多好嘢食,係個容易被忽略嘅選項,如果想(喺K11)食平啲嘅話都不失為一個好選擇💁🏻‍♀️ ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ ⟡ 蟹黃油拌麵 ($158) 蟹黃醬好誘人!雖然我知道呢個唔係最正宗嘅蟹黃麵,但金黃色嘅濃郁醬汁真係幾吸引~不過我又犯相同錯誤了:影相影太耐結果啲麵結成一餅嘢😖整體嚟講都算唔錯~ ⟡ 鹽酥大雞排飯 ($148) 非常大塊!感覺食曬會喉嚨痛🥵雞排皮炸到脆卜卜,雖然外皮有啲乾,裏面嘅雞肉都幾嫩嘅👌🏼我哋轉咗做拌麵,但拌麵冇醬,如果係飯嘅話應該會冇咁寡 ⟡ 涼拌皮蛋豆腐 幾特別嘅涼菜!我哋嗌嘅全日套餐包一杯嘢飲+一款小食,呢個幾消暑,但冇乜味,分量頗細,唔好對佢有太大期望🤕 ⟡ 蒜片台式腸 呢個唔鍾意⋯⋯本身以為係平時咬落爽口/口感比較硬朗嘅腸仔,點知係煙韌類腸仔,被背刺了!還我正宗台灣腸仔! ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡

⟡ 蟹黃油拌麵 ($158)

⟡ 鹽酥大雞排飯 ($148)

⟡ 涼拌皮蛋豆腐

⟡ 蒜片台式腸