餐廳: JOMO Kitchen & Health Hub
資訊:

呢個係今年生日食嘅第三個蛋糕🤣同樣都係戚風蛋糕,不過唔同口味▶️ 伯爵茶戚風蛋糕 8‘’好巨型🎂適合10-12個人食用外表白雪雪,灑上少許花瓣作裝飾,望落簡單優雅切開係軟綿綿嘅戚風蛋糕,切嗰下已經feel到蛋糕好有回彈力,「反彈」返把刀上嚟🤣戚風蛋糕口感濕潤,冇前嗰兩個蛋糕咁輕身,同樣軟綿綿但比較幼細同有質感睇得出用咗好多茶葉製成,差唔多成個蛋糕佈滿茶葉🍵伯爵茶味極度濃郁,當然仲食到蛋香味,同時唔會好甜外層係忌廉,佢寫話係用黑糖口味嘅法國忌廉,但係自己食到微微咖啡味🙈男朋友仲加咗麻糬俾我,佢啲麻糬好大粒,成個蕨餅size咁,全部聚集喺中間咬落煙煙韌韌唔太黏身😋唔係鬼口水type,而係比較乾爽滑捋捋,加咗令蛋糕更加豐富!屋企人一齊食,全部都大讚佢伯爵茶味夠出夠香一個簡單唔花巧但高質嘅蛋糕🍰
伯爵茶戚風蛋糕

▶️ 伯爵茶戚風蛋糕 8‘’
好巨型🎂適合10-12個人食用
外表白雪雪,灑上少許花瓣作裝飾,望落簡單優雅

屋企人一齊食,全部都大讚佢伯爵茶味夠出夠香
一個簡單唔花巧但高質嘅蛋糕🍰
外賣自取