2021-09-23 151 瀏覽
好耐之前耐唔耐就會嚟食 但係之後我以為執咗笠 因為好一排冇開 原來係裝修 所以今次係翻新之後第一次過嚟 菜式已經同以往唔同 環境舒服咗 今次老豆生日就帶佢嚟食😌不過 IGable嘅嘢果然係比較難喺味道上有優勝之處😂較為一般🍍冰鎮鮮菠蘿咕嚕肉 $138🧊個外觀就夠晒勁了🍍用一大個菠蘿殼裝住冰🧊咕嚕肉同埋菠蘿 外面仲有個碗裝住氣體 成件事好澎湃我記得銅鑼灣Times Square嘅”鍾廚”都有冰鎮咕嚕肉 嗰個真係超級好食 咕嚕肉又大大嚿所以我對呢個嘅期望都好高但就較一般😅😅咕嚕肉嘅份量較少 而且比較細件 外面亦都唔係好夠脆 菠蘿雖然新鮮 但超酸😅😅不過打卡係一流嘅🌶招牌酸菜滑魚片 (小辣) $298呢個賣相都係一流📸用咗好中式嘅器皿 藍色好搶眼👀但係小辣就真係好似完全唔辣咁 不過屋企人唔係好食得辣 冇辦法😟唯一值得一讚嘅就係啲魚係嫩滑嘅😅 但係酸菜湯底唔係好夠味 冇花椒味 湯唔濃郁 酸菜超級多 但係就冇乜粉皮😔而且價錢亦不合理 太貴了🥲家人都不太滿意😅🥟灌湯鮮肉小籠包 $68驚喜嘅佢係有5粒小籠包🥟我就以為得4粒嘅😅不過 又係一般!層皮過厚 肉同湯汁唔濃味 唔得😅😅🀄️詐糊 $68成晚最值得

🍍冰鎮鮮菠蘿咕嚕肉 $138🧊

所以我對呢個嘅期望都好高

🌶招牌酸菜滑魚片 (小辣) $298

呢個賣相都係一流📸用咗好中式嘅器皿 藍色好搶眼👀
招牌酸菜滑魚片

🥟灌湯鮮肉小籠包 $68

🀄️詐糊 $68

成晚最值得欣賞嘅一碟嘢!因為真係好有心思😂😂本身都想嗌餐牌上嘅十三么🀄️😂但係得3個人 嗌13粒甜品真係有啲多😂然後見到下面有個”詐糊”😆大家都好好奇咩嚟 我初頭以為係芝麻糊😂😂然後睇英文見到同十三么嘅英文一模一樣 只不過後面寫住(Half) 我就知道係份量少一半嘅十三么🀄️即嗌✌🏻

講咁多 終於可以講吓碟甜品係咩嚟😂😂
其實佢白色位置係椰汁糕🤍綠色嘅位置係啫喱💚麻雀隻花就係用食用紙痴上去嘅😌其實椰汁味就唔係好突出 但係呢個價錢食到一個精緻嘅甜品都值回票價嘅😆
底下仲有兩張美金💵用兩張美金嚟托住副麻雀🀄️好好笑😂🤣嗰兩張美金都食得㗎 都係食用紙嚟😂不過個人覺得咬一啖試吓好了😂😂
詐糊

個人覺得要去呢間鋪其實嗌少少野 影吓相就OK 味道確實一般的
2021-09-10
詐糊