2017-07-21 1472 瀏覽
今日就難得約左啲舊朋友聚會聽聞妹記都幾多人食過,就一於去試下。咁好好彩,我地(3個人)都係等左5,6分鐘就入得,聽講佢既豬手同墨魚嘴出名,我地就決定左叫黎食。先講佢既蘇炸豬手,咁我平時就唔中意食豬手既,因為佢有一陣豬穌味,咁好難得妹記既豬手冇豬穌味,同埋佢既皮真係好脆,好香口,但就肥左小小,咁豬手肥又係好正常既事,佢啲肉就鹹味適中,配埋甜酸醬送飯又幾好食。之後咁講下佢既椒鹽墨魚嘴啦,佢既椒鹽墨魚嘴又幾脆口,入面既墨魚嘴都仲係爽口,但唔叫飯就咁食既話,真係鹹左啲我地仲叫左飛天通菜同埋薯仔牛柳粒。咁飛天通菜係食既有啲獲氣既,但又冇想像中咁好食,但又唔係話好差,只係平平無奇,送飯黎講都仲算ok。而佢既薯仔牛柳粒,我就真係唔識講,薯仔就唔夠脆身,咁平時食開大排檔叫呢味菜,都係薯仔脆身香口,牛柳就只係裝飾,咁呢度既牛柳都係真係裝飾黎,雖然份量唔小,但就唔算難食,但又唔係好食。係妹記叫啤酒就真係好有特色,佢會配返個戰鬥碗你飲,感覺好有古時男人飲酒果種豪邁感覺。
今日就難得約左啲舊朋友聚會
聽聞妹記都幾多人食過,就一於去試下。

我地仲叫左飛天通菜同埋薯仔牛柳粒。

脆炸豬手
椒鹽墨魚嘴