2018-11-21 1966 瀏覽
我淨係識西班牙文 Hola (你好), 再加上 Belleza 及 Bonita, 則係美女 Pretty 的意思 俾人叫得多嘛,呵呵,自我感覺良好。。。 公司有女同事專登去學習,已經升中級了! 甘有恆心,目的就是衝出香港找那位"他"!甘嚟食西班牙菜,又會吾會學到d 生字呢? 見仁見智,醫肚緊要。。。Tapas : 西班牙青豆煮蜆 女職員好有笑容和禮貌,叫我們小心熱,和可以飲埋d湯,好甜好好飲喎,果然好介紹! Main : 啤酒海鮮火鍋 ~ 秋風起,我堅持 order 這個火鍋暖下胃,一來我喜歡海鮮,二來"啤酒"2字簡直深得我心 精緻5款食材,夠新鮮,有蝦,蟹腳,帶子,蜆和螺肉用呢個小水壼來滾滾下,好 cute 呀,食完d海鮮,就用呢個得意杯隻倒出來喝 Eowww... d 湯是蕃茄湯底,海鮮的鮮甜全渗入湯內,加上少少啤酒味,所以吾飲酒的朋友仔都可以叫喔! Dessert : 雜莓咖啡雪葩酥條 第二個胃又被召喚, 嘻嘻,見到 menu 的圖片,已被深深吸引。。。果然造型一流, 酥皮超超超脆,口感無得嘆!雪葩也夠哂清新! Drink : Pineapple Mojito
俾人叫得多嘛,呵呵,自我感覺良好。。。
甘嚟食西班牙菜,又會吾會學到d 生字呢?
見仁見智,醫肚緊要。。。
Tapas : 西班牙青豆煮蜆

西班牙青豆煮蜆

精緻5款食材,夠新鮮,有蝦,蟹腳,帶子,蜆和螺肉

啤酒海鮮火鍋

Dessert : 雜莓咖啡雪葩酥條

雜莓咖啡雪葩酥條

Drink : Pineapple Mojito 菠蘿莫希托 ~ 清涼的薄荷飲料
大量薄荷葉,口感清新,是 Mojito的一大特色,沒有酒精成份的,因為明天要盡時上班啊

菠蘿莫希托

西班牙青豆煮蜆