2024-03-29 64 瀏覽
同朋友過黎high tea間鋪開左咁多年都係第一次食Share 食 焙茶麻糬梳乎厘pancake 朋友叫royal milk tea 我就matcha latteMatcha latte 仲有龍貓拉花好靚,味道都唔錯,有抹茶嘅苦澀味朋友話奶茶都好出色*梳乎厘pancake 有兩層切落去超軟棉,所以要分食就會好”呢 hea “一切就無左個shape 一開始食唔係太有焙茶味同蛋香味因為個麻糬嘅甜味蓋過哂要每一樣分開食,或者唔夾埋麻糬先食到梳乎厘嘅蛋香,焙茶cream ge 茶香味,焙茶醬略嫌淡味,同埋醬好厚身,唔係太流動麻糬係好食,chewy, 但甜味太重,整個pancake 上有點喧賓奪主,反而每樣食材分開食更好。梳乎厘中間係半液體狀,有小流心效果伴碟有球vanilla ice cream, 雲尼拿味突出,亦見好多雲尼拿籽,我覺得雪糕係出色!伴埋梳乎厘食都好夾整個甜品係出色,好味,賣相亦可打卡!食飽飽,好滿足,同朋友傾計略嫌環境太嘈人人都傾計,要大聲啲先聽到朋友講野人比較多,冷氣唔太夠,去到尾段覺得太焗,坐左個幾鐘就走*
同朋友過黎high tea
間鋪開左咁多年都係第一次食
Share 食 焙茶麻糬梳乎厘pancake
Matcha latte 仲有龍貓拉花
好靚,味道都唔錯,有抹茶嘅苦澀味
朋友話奶茶都好出色
Royal  milk  tea  &  Matcha  latte

梳乎厘pancake 有兩層
切落去超軟棉,所以要分食就會好”呢 hea “
一切就無左個shape
一開始食唔係太有焙茶味同蛋香味
因為個麻糬嘅甜味蓋過哂
梳乎厘中間係半液體狀,有小流心效果
伴埋梳乎厘食都好夾
整個甜品係出色,好味,賣相亦可打卡!
食飽飽,好滿足,同朋友傾計略嫌環境太嘈
人人都傾計,要大聲啲先聽到朋友講野
人比較多,冷氣唔太夠,去到尾段覺得太焗,坐左個幾鐘就走
焙茶麻糬梳乎厘
2024-03-23