餐廳: Poke Go (大南街)
資訊:

2022-01-17 32 瀏覽
把握午餐機會,初嘗夏威夷魚生飯Poke bowl。Poke 在夏威夷語中指「切塊」的意思。個人感覺夏威夷魚生飯比日本魚生飯有好大分別,多咗啲醬汁。醬汁同配料選擇更多,健康人士仲可以轉蔬菜沙律底。Nalu以熟八爪魚為主菜,配以壽司飯、蟹肉同不同配料。用料十足,每一口都有海鮮。八爪魚唔韌,蟹肉有一絲絲嘅質感,唔會散。醬料用咗辛味蛋黃醬,面頭加埋辣椒碎,都幾辣。除咗辣味,仲有蟹肉鮮甜同粟米嘅香甜,芝麻、香蔥嘅惹味,味道好豐富。朋友嘅Ohana係沙律底。男士食沙律都食得飽。Ohana嘅主菜由八爪魚轉咗吞拿魚,粒粒都厚切。朋友大讚好清新。佢好欣賞小蕃茄一咬爆汁嘅效果。口痕叫咗火山炸雞做小食,面頭嘅辣粉係同Nalu一樣,結論係好辣。好彩午餐送飲品,叫咗菠蘿汁,解辣一流。

Nulu
八爪魚唔韌,蟹肉有一絲絲嘅質感,唔會散。
Ohana

火山炸雞

好彩午餐送飲品,叫咗菠蘿汁,解辣一流。
2022-01-17
Nulu