2024-01-16 1274 瀏覽
係呀,又有咖喱豬扒、又有burger,不過其實我哋食緊齋🤭已經book mark咗素年好一段時間,琴日趁住星期一就去咗食!雖然唔知點解星期一係Green Monday,不過依個星期有一個健康的開始都好呀!素年地方好寬落,係一間好舒服嘅餐廳。餐牌選擇都唔少,就算唔係食開素嘅人都會好容易接受!我哋要咗一個咖喱豬扒飯、一個漢堡同埋一份炸雞塊,樣樣嘢都幾好味👍🏻 成日覺得食齋就係清淡、無乜味,點知原來完全唔係咁!先要一杯接骨木花檸檬雞尾酒,味道幾清新,不過我就略略覺得甜咗少少。黃金脆雞塊炸得香脆熱辣辣,係一個幾好味嘅小食。素年經典漢堡有驚喜,估唔到 impossible meat 都幾好味,無論口感同埋味道都同真嘅牛肉分別唔算大,配埋芝士同埋啲蔬菜,如果唔特別講,可能都未必知道自己食緊齋!伴碟嘅番薯條好好食,甜甜哋。咖喱豬扒係成個定食咁樣,有豬扒、有飯、有漬物、有蕃茄仔同埋甜品,好豐富!咖喱豬扒係日式咖喱嘅味道,我都幾鐘意食;蕃茄仔都唔好錯過,新鮮好味。本身仲想試吓呢度啲純素甜品,不過太飽了😅 下次先啦。
係呀,又有咖喱豬扒、又有burger,不過其實我哋食緊齋🤭

黃金脆雞塊炸得香脆熱辣辣,係一個幾好味嘅小食。

本身仲想試吓呢度啲純素甜品,不過太飽了😅 下次先啦。

2024-01-15