餐廳: Green Waffle Diner (希慎廣場)
資訊:

2023-11-14 162 瀏覽
位於希慎既銅鑼灣分店終於裝修完畢,人氣依然好高,星期六下午已經座無虛席。最近餐廳推出咗全新Keto餐單,健康又抵食。不過我地今次叫返啲signature食物😎- 烤卡津雞肉薯粒鑊仔每次到Green Waffle Diner都一定會叫薯粒鑊仔系列,真係食極唔厭。薯仔切成粒狀,外皮香脆,半溶芝士包住所有薯粒,非常惹味。雞肉份量多而且調味啱啱好唔會過鹹。中間放左兩隻水波蛋,令口感更加滋潤。另外仲有其他配菜包括青椒、紅椒、西斤等,細份量已經好飽🤣- 香脆雞翼味道可以三選一,包括水牛醬、BBQ醬同蜜糖芥末醬。我地揀左自家發酵既蜜糖芥末醬,醬汁非常香濃,雞翼外皮好香脆,而且好大隻啖啖內😋- 自製棉花糖石板街窩夫餐廳窩夫用蕎麥和全麥製成,口感與眾不同,外皮非常香脆,配上朱古力醬同棉花糖非常惹味。- 咖啡果皮梳打同expresso tonic 相比咖啡味無咁強烈,飲落清新,味道酸酸甜幾開胃。今餐消費超過$680,我地順便申請左做VIP,之後每次光顧都有九折優惠,仲可以儲分換獎品👍🏻

烤卡津雞肉薯粒鑊仔

- 烤卡津雞肉薯粒鑊仔