2018-05-11 4737 瀏覽
朋友今日約咗我黎呢一間餐廳食飯, 餐廳位於apm附近的工廈,不難找。工廈餐廳外在環境當然唔係好好,但就如同餐廳嘅名字一樣 要先go inside 才可以品嘗到當中嘅美味。一入餐廳就見到open kitchen, 再行入才是座位。 menu簡單, 有五款套餐,另外一張前後4頁紙的散叫。 因為套餐好抵,有沙律,湯,餐飲,甜品,但入面嘅豬肋骨已經冇貨,所以只選了牛肉漢堡餐, 其他嘅興趣不大。單叫想點一份德國黑椒豬手,但原來又係無貨, 算了,點都好過供應一些下格食物俾客人, 最後點了西班牙海鮮飯。先來一份沙律,係我最愛的大啡菇。大啡菇切片,加了醬醋,底下是新鮮的沙律菜,味道清新。餐湯的薑味同南瓜味很夾,很特別,而且份量 頗大,可以2人分享。 蒜蓉包外脆內嫩,不會過硬,而且蒜蓉搽得很均勻。漢堡我們要求五成熟,很驚喜這一間真係做得到, 肉質鮮嫩加上芝士,雖然明知好肥,但都忍唔住清晒。西班牙海鮮意大利飯, 說真的見到個樣有啲失望,因為我心目中的西班牙海鮮飯應該用平底鍋上,而且要有蕃紅花,令整體顏色變得金黃亮麗。 雖然這西班牙意大利飯同我心目中嘅唔同樣,但係味道都很美味,兩隻大帶子剛好熟,鮮嫩彈牙,

大啡菇沙律

跟餐南瓜薑容忌廉湯

跟餐蒜蓉包

邪惡雙層牛肉漢堡

雖然這西班牙意大利飯同我心目中嘅唔同樣,但係味道都很美味,兩隻大帶子剛好熟,鮮嫩彈牙, 大蝦,青口冇雪味, 飯粒軟糯可口,比起出面一般餐廳還是很出色。
西班牙海鮮意大利飯

雲石蛋糕芝士味濃, 小口一小口吃, 感覺美滿。
跟餐雲石蛋糕

完美嘅一頓晚飯。
跟餐南瓜薑容忌廉湯
跟餐蒜蓉包