好味指數😋😋😋回頭指數⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗朋友見呢間樓上Cafe出咗post 講就嚟結業,就嚟試下...可以用Whatsapp 訂位同預訂食物,服務態度勁nice 又回覆得快!依家仲有7折,我哋預訂咗廚師發板!一入到去先見到一片花海,跟住見到兩隻好得意嘅貓貓,我幫佢哋改嘅花名係高傲貓同厭世貓😂毛色好靚亦都習慣咗同人玩!試咗覺得係gimmick 大於食物質素類別!服務態度係超好嘅,想打卡嘅朋友可以一試!🍴 廚師發板($198/位)入面有9樣食物,跟返人數出分量,每樣都係finger food size,有牛油檸檬汁煎帶子刺身、香煎加拿大特大嘅虎蝦、黑魚子鵝肝多士、鹽水煮榮螺、蒜片配香蒜安格斯牛柳、蟹棒、和風雜菜沙律同埋戀之花煙三文魚,佢哋好有心思,presentation 好靚,仲可以自選寫咩字,打卡十足gimmick!講返食物,我自己覺得最好食嘅係蒜片配香蒜安格斯牛柳,好香好入味,細細粒唔會「鞋」,黑魚子鵝肝多士就好香脆,鵝肝都大大舊幾厚身!虎蝦肉係夠爽嘅,有兩隻係幾大隻,有兩隻唔太似特大號!實在地如果只係食呢個係一定唔夠飽,食物質素係尚可,屬於gimmick 打卡類別!🍴彩虹特飲系
好味指數😋😋😋
回頭指數⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗
試咗覺得係gimmick 大於食物質素類別!
服務態度係超好嘅,想打卡嘅朋友可以一試!

🍴 廚師發板($198/位)

廚師發板

🍴彩虹特飲系列 - 青(青蘋果荔枝乳酸特調)($78)
叫咗廚師發板每位可以半價叫飲品!我叫咗呢個!
都係打卡系飲品,梳打水入面有D罐頭生果,上面有支test tube 放咗糖漿,上面放咗花做裝飾,飲落係糖漿梳打水,唔太覺青蘋果同荔枝味,亦feel 唔到乳酸味咁~

彩虹特飲系列

🍴鮮雜菌雞粒炒飯($148)
因為大家唔夠飽嘅關係,叫咗個炒飯,好普通,有少少唔西式又唔中式,冇咩味咁,如果冇7折係有少少over-priced

鮮雜菌雞粒炒飯

🍴醬爆雞翼(免費)
店主送嘅,呢個係我覺得最好食嘅,雞翼夠入味,又香又脆,每人有兩隻,唯一可惜嘅係我食嘅兩隻都煮唔熟,只可以食表面那層,食唔到落去!

醬爆雞翼

🍴日本飄浮雲朵蛋糕配手造低糖雪糕($68)
雲朵係用椰子mousse 整嘅,中間夾住芒果醬心,有好薄餅底,造型係幾靚嘅,texture 上係okay 嘅,味道就正常啦,唔太特別出色!

日本飄浮雲朵蛋糕配手造低糖雪糕