2022-01-28 74 瀏覽
成日經過會比芋泥吸引,但係未有機會試!終於嚟試到呢間台式fusion餐廳。 餐廳有bar位同普通餐桌位,調飲品職員聽落係台灣人,令人好似去左轉台灣咁。餐廳入面都有幾個霓虹燈打卡位,裝修都吾錯。😋蒜香三色台腸$68三色腸有原味腸、蒜味腸同墨魚汁腸,仲有炸左既香蒜同蜜糖!一啖炸蒜、一啖蜜糖香腸真係好夾💕 😊豬軟骨鯊魚骨豆乳湯麵$158第一次食豆乳湯麵,感覺都幾有趣。湯底有淡淡的豆乳味,加上煙靭嘅刀削麵,都幾夾,不過愈食唔知點解有啲膩嘅感覺。豬軟骨都夠淋同肉香,湯麵既豆腐係比較實正既口感,整體還好😊綠豆沙牛乳$55綠豆沙質感非常綿滑同豆香,不過綠豆沙份量比較少,加上牛乳令味道沖淡😊髒髒芋泥鹹蛋黃蛋餅$88比個名吸引左! 蛋餅有滿滿既芋泥蓉,唔會太甜。可惜蛋餅面只有好少既鹹蛋黃碎同煉奶,食吾出鹹蛋黃嘅香味。真係吾知呢道算甜品定咸點😂抵食程度:⭐️⭐️⭐️食物質素:⭐️⭐️⭐️員工態度:⭐️⭐️⭐️⭐️環境裝飾:⭐️⭐️⭐️⭐️衛生情況:⭐️⭐️⭐️食過返尋味:⭐️⭐️⭐️(滿分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

😋蒜香三色台腸$68

員工態度:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境裝飾:⭐️⭐️⭐️⭐️
衛生情況:⭐️⭐️⭐️
食過返尋味:⭐️⭐️⭐️

(滿分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)