餐廳: My Ahjussi
資訊:

2024-04-06 138 瀏覽
大角咀一向是搵食其一選擇。今天即去試試呢間都算出名嘅韓式餐廳。由於打算和友人慶生,我們預先準備了蛋糕拿去餐廳放置。職員十分友善,即使我們一改再改預約時間也未露不耐。原來當天正好是韓國某團某人生日,店舖有做應援活動,裝飾頗為粉嫩。他們家的炸雞種類選擇很多,我們選了六隻蒜香蜂蜜炸雞,即叫即做。送上枱面熱辣辣,好味!魚糕粉絲湯不過不失,粉絲偏稔。料都算多。紫菜包飯略嫌比較淡口,不算出眾。後來忍不住要叫多碟六件炸雞,今次選了韓式甜辣醬,唔食得辣嘅我一路嗌好辣一路食食食,啲炸雞真係好好味飲品也令人驚喜,士多啤梨綠茶配搭,意外地好喝,士多啤梨味沒有蓋過綠茶的微澀清香芒果味則比較甜一點,但仍喝得出層次分別。最後我們在店裏逗留了差不多兩小時職員還很好幫我們拍照留念📷

蒜香蜜糖炸雞

魚糕粉絲湯不過不失,粉絲偏稔。料都算多。
魚糕粉絲湯

紫菜包飯略嫌比較淡口,不算出眾。
紫菜包飯

韓式甜辣醬炸雞

芒果味則比較甜一點,但仍喝得出層次分別。
芝士奶蓋士多啤梨綠茶
芝士奶蓋芒果綠茶