2020-11-10 98 瀏覽
觀塘既台式餐廳比比皆是,但我最鍾意一定係哈豆。每逢去觀塘接女友放工然後諗唔到食咩,哈豆都係我地既首選,今日都唔例外。成業大廈分店既哈豆裝潢比較間陋,不過防疫設施做到足,門口有酒精搓手,另外枱之間有透明隔板- 紅燒牛肉肉燥飯其實係牛𦟌🤣豬肉肥瘦比例適中,醬汁亦好多,每一啖飯都被香噴噴既醬汁覆蓋住,三扒兩撥就已經食曬😋- 雞香腸麻辣乾拌新竹米粉 新竹米粉同麻辣醬完全融為一體,非常入味。台灣既香腸永遠都係咁正,口感紥實。而鹹酥雞既粉漿唔會過厚同油膩,肉質嫩口同酥脆。- 炸物拼盤☝🏻次過滿足🖐🏻個願望,包括香腸、鹹酥雞、蝦卷、丸子同甘梅薯角。本人第一次食甘梅薯角就愛上左😍,入面既番薯軟綿細密,再加上厚厚既甘梅粉,味道酸酸甜甜兼香脆。另外花枝丸同貢丸好彈牙。套餐仲有一般免費飲品,我叫咗豆漿綠茶,至於女友既綠茶多多就要加$8。

- 紅燒牛肉肉燥飯
紅燒牛肉肉燥飯