2021-09-22 271 瀏覽
一知道有呢個下午茶就即刻想食 😍 除咗外型靚之外,好難得大部份嘅item都係我想食嘅口味至於味道我就覺得average,鹹點比甜點好,甜點就是一般的甜點通病過甜。tea set外型非常適合打卡,性價比還是不錯的以下是我比較喜歡的:🥕 朱古力比得兔身旁的香橙甘筍芝士蛋糕:芝士蛋糕是cream cheese質感,如果要拍照留意它太軟很容易崩壞 😂 朱古力比得兔就是聖誕的朱古力兔子,味道不算標青但做得精緻,煙霧效果加分焦糖蘋果慕絲蛋糕: 就係呢個甜品吸引咗我 🥰 適合打卡之餘佢唔係太甜,內餡係採用蘋果酒煮過的蘋果粒🦆 燴鴨肉酥盒🥚 蘇格蘭蛋伴茄醬:用上鵪鶉蛋,蛋味更濃郁🐟 炸芝麻三文魚手指:外型像蝦多士,上邊是綿綿的三文魚,底部非常鬆脆最後記得要order紅蘿蔔汁及橙汁調製的Carrot Dream及以菠蘿汁及檸檬汁製成的Summer Farm ,又係打卡一流~送左一盒xo醬櫻花蝦曲奇,食落幾鬆化,先吃到櫻花蝦碎,再來是陣陣非常濃烈的XO醬味,非常重口味的一款鹹曲奇💳 留意番Weekday去既話Hsbc卡有15% off

以下是我比較喜歡的:

🦆 燴鴨肉酥盒

🥚 蘇格蘭蛋伴茄醬:用上鵪鶉蛋,蛋味更濃郁

💳 留意番Weekday去既話Hsbc卡有15% off