2023-03-03 112 瀏覽
極度肚餓果陣食乜好?食放題就最開心 😂 食左極尚大瀛喜好多年,選擇多之餘水準仲幾穩定,又唔會坐到好逼,所以食放題我第一間都會諗起佢 😆刺身類除左三文魚、吞拿魚、油甘魚、北寄貝同帶子、北寄貝、甜蝦之外,仲有劍魚腩同埋赤蝦 😍 赤蝦成隻手掌咁大 🤤 而且全部都厚切又新鮮,放題嘅 signature 啊 😆壽司都做得好精緻,足料然後飯嘅份量適中,上檯同出去壽司店食嘅無分別(有 d 款我覺得甚至更好),推介三文魚腩,厚身之餘非常肥美 👍🏻 火炙系列我地就不停 encore 左口魚群邊,放題黎講佢嘅壽司質素算幾唔錯 🫶🏻串燒同炸物選擇都算多,羊鞍唔酥夠香口,燒菠蘿都厚切好大舊 🤤 佢仲有 d 炸物喺出面拎,有炸鮮奶同埋炸榴槤 😍 全部都 refill 得幾密,所以食落仲熱嘅~ 除左日式料理,仲有泰式生蝦,中菜例如花膠、燒乳鴿、扒豆苗等等,全部都幾好味,放題都食到呢 d 都幾得意 😂飲品除左汽水同茶,佢仲有啤酒清酒,同埋自家冷泡茶,最好係佢地另外有個櫃放暖飲,我呢 d 婆仔都係鍾意飲熱熱地嘅野 🙈最後食埋甜品,呢個紅豆雪糕幾好食,入面粒粒紅豆又唔太甜,另外食左燉鮮奶,比較甜但夠曬奶香,仲有好多甜筒

最後食埋甜品,呢個紅豆雪糕幾好食,入面粒粒紅豆又唔太甜,另外食左燉鮮奶,比較甜但夠曬奶香,仲有好多甜筒、雪糕雪條同生果等,選擇都幾多 👍🏻

其實仲有手卷同埋煮物,奈何個胃唔夠 memory,所以只能留返下次再食 😂 我見隔離檯 d 手卷細細個幾企理,唔怕話啪左一個手卷成肚飯食唔到其他野,鍋同烏冬果 d 都唔係好大個,但賣相不錯,見到都幾多人叫 😊 呢度仲有自助 bar,有湯同埋一 d 冷盤同小食,放題黎講 CP 值都幾高 🫶🏻