🍽️哈豆 (觀塘)📍觀塘成業街19號成業工業大廈2樓29室✨佢實在係我其中一間最愛既台式餐廳!忍唔住今日要再去食啦!1. 台灣牛肉湯麵🍜睇開我post既人都會知道我係牛魔皇,呢一碗牛肉麵實在緊緊地扣住我既必!入口即化既牛肉,自家熬製既牛肉湯底,加埋好台灣既牛肉湯麵,真係天下無敵!2. 珍珠豆漿🧋豆漿唔會太甜,加埋口感彈牙,份量又多既珍珠,真係飲完仲想叫多杯。3. 牛肉鮮蕃茄湯麵🍜牛肉配蕃茄湯底真係點都咁好味! 蕃茄湯底嘅蕃茄味好出,而且飲完一啲都唔口渴。牛肉依然係咁入口即化,一試難忘!佢哋嘅麵有少少似上海麵,呢個配搭真係一絕。4. 桂圓紅棗茶☕️食完嘢飲番杯桂圓紅棗茶,就最好不過。桂圓紅棗味道都唔算太甜,飲完個人好舒服。5. 手作芋泥窩夫🧇食台灣嘢又點少得食有芋泥嘅甜品呢?呢一款自家製既芋泥窩夫,好香芋頭味,食落去唔會太甜,味道啱啱好。個人認為,好值得一試!✨P.S.觀塘嘅工廠大廈真係隱藏住好多好食嘅餐廳,哈豆實在係其中一間實力派既美食餐廳。裏面唔單止裝修風格好有台灣風味,而且好多有關台灣電影嘅Poster,真係好似去咗轉台灣咁💖一定會再黎食!
🍽️哈豆 (觀塘)
📍觀塘成業街19號成業工業大廈2樓29室

✨佢實在係我其中一間最愛既台式餐廳!忍唔住今日要再去食啦!

1. 台灣牛肉湯麵🍜

2. 珍珠豆漿🧋