2019-01-24 171 瀏覽
^辛子黑蒜拉麵 同我想象中嘅黑蒜味一樣,係一個比較重口味嘅選擇要讚嘅係我諗住咁濃味,嗰晚番到屋企應該會渴到灌水啦,點知無^^^豚骨MIX拉麵+溏心蛋($14)Mami覺得食拉麵一定要有溏心蛋,所以唔理價錢都會加貴唔貴見人見智,我要評嘅就只係佢係好食嘅,但唔會令你驚豔囉至於碗麵,同樣係唔錯嘅 PS. 拉麵有得揀軟硬度,我個人偏向比較硬嘅,mami就冇偏好所以tick咗普通,但結果我覺得2者冇乜分別 (應該係普通硬咗少少)^男爵薯餅一份有2件薯餅,一件係牛肉味、一件係紫薯味咁樣影落好似好少嘢,其實好足料,我同mami每件分一半食覺得啱啱好薯餅切忌太油,佢俾我嘅驚喜就係我食落冇油溢味之餘,仲係清楚食得出2款嘅分別!! 所以唔係淨係得面嗰浸炸粉(你地知啦,而家出面好多鋪都係求賣相,其實食落差唔多味咁) =總結=呢個價錢食到呢種質素嘅拉麵,我同Mami一致覺得好OK!!!!!小食薯餅做得幾好,下次會再試其他小食唯獨如果你地係想有多獨特口味嘅話,可能會失望,因為間鋪都只係提供啲大路口味(其實我自己就覺得貴精不貴多)
辛子黑蒜拉麵
^辛子黑蒜拉麵
同我想象中嘅黑蒜味一樣,係一個比較重口味嘅選擇

豚骨MIX拉麵+溏心蛋($14)
^豚骨MIX拉麵+溏心蛋($14)
Mami覺得食拉麵一定要有溏心蛋,所以唔理價錢都會加
貴唔貴見人見智,我要評嘅就只係佢係好食嘅,但唔會令你驚豔囉
至於碗麵,同樣係唔錯嘅

男爵薯餅
^男爵薯餅
一份有2件薯餅,一件係牛肉味、一件係紫薯味
(你地知啦,而家出面好多鋪都係求賣相,其實食落差唔多味咁)

=總結=
小食薯餅做得幾好,下次會再試其他小食
2019-01-01
辛子黑蒜拉麵
豚骨MIX拉麵+溏心蛋($14)
男爵薯餅