2023-06-28 465 瀏覽
同朋友兩個中午去左呢間屯門隱世既泰國菜lunch由於呢間野好旺,平時都比較難食到,趁今日專程黎食就試多啲野。我地一去到,職員都比兩杯甜既凍茶,係炎熱嘅天氣真係透心涼!兩個人食左6樣野,分別係馬拉盞炒通菜,燒豬頸肉,冬陰功湯,海鮮粉絲沙律,炒金邊粉,同埋芒果黑糯米飯。馬拉盞通菜好香好正下次一定會再食,好耐冇食過咁有鑊氣既馬拉盞炒通菜。燒豬頸肉都好香燒既味道,一定唔係煎式烤焗出黎,配埋個醬更加野味冬陰功湯就不過不失,我自己就唔係好食得辣,所以都覺得好辣,個湯有好多菇同幾粒蝦,蝦就應該就係雪藏蝦,但39蚊一碗我都覺得係物超所值海鮮粉絲沙律對我黎講都係好辣但味道上都係好食,好吸引!原本我地想叫燒牛肉沙律,但原來燒牛肉沙律只有晚市先有炒金邊粉就係加單,都唔記得影相,但唔好食最後係芒果黑糯米,18蚊,一人份量,正
同朋友兩個中午去左呢間屯門隱世既泰國菜lunch

馬拉盞通菜好香好正
下次一定會再食,好耐冇食過咁有鑊氣既馬拉盞炒通菜。

海鮮粉絲沙律對我黎講都係好辣

炒金邊粉就係加單,都唔記得影相,但唔好食

最後係芒果黑糯米,18蚊,一人份量,正
  • 燒豬頸肉