//< 韓閣 >前排小編係到search韓國嘢發現呢間韓閣開分店又搬大舖🤭小編去開荃灣就一試究竟係咪真係好好食!👻————————————————- 蟹三式石鍋飯 $72 -呢個石鍋飯超足料!有松葉蟹肉、蟹膏、蟹子等~ 連埋蔬菜,生雞蛋再加埋韓式辣醬撈埋食好惹味好好味🥰因為佢係石鍋飯,仲會有飯焦添架😈————————————————- 水梨牛展水冷麵 $62 -小編冇喺韓國食過水冷麵,但係好記得好多年前喺School food食過覺得好好味🤣喺OpenRice見到都有好多人介紹話呢間既水冷麵好好味~ 下面既冰都係用湯做,所以唔易變淡👍🏻醋可以自己再落,小編覺得好開胃!呢度用既韓國蕎麥麵,麵質幾爽彈,梨好甜,牛展整得夠入味又唔騷👻配埋青瓜絲好解膩~————————————————- 韓閣特色蛋卷(明太子)$52 -呢個一上檯覺得有d油,因為塊木板係充滿著油🤣蛋唔會過老,依然嫩滑濕潤!配埋明太子、蟹子、沙律醬、紫菜好夾~唯獨食落去有d地方過鹹有d位置又唔夠味🤨應該係師傅烹調嘅時候啲鹽冇攪拌好,變咗唔夠均勻~————————————————- 一口炸蝦餅 $9 -呢個蝦餅平平
< 韓閣 >
- 蟹三式石鍋飯 $72 -

- 水梨牛展水冷麵 $62 -
水梨牛展水冷麵

- 韓閣特色蛋卷(明太子)$52 -

- 一口炸蝦餅 $9 -
炸蝦餅&鮮蝦帶子脆春卷
一口炸蝦餅

呢個蝦餅平平哋都幾有質素~裏面真係有蝦,而且幾彈牙!唔會係食擦子膠或者食魚蛋嘅感覺🤪
- 鮮蝦帶子脆春卷 $12 -
呢個春卷嘅造型令我諗翻起旺角嘅茶料!呢個相對上冇乜特別,都係新鮮炸熱辣辣非常香脆可口,但係就食唔到帶子既味道~不過不失😊
- 百香果烏龍茶 +$15 -
百香果烏龍茶

小編教左少甜!百香果同烏龍茶都幾夾,整體唔算好濃郁,淡淡地都幾好味😊好解渴
- 大大粒紅豆奶茶 +$15 -
大大粒紅豆奶茶

呢杯都幾好飲!紅豆大大粒甜度適中~奶茶亦唔算苦澀😁小編唔記得叫少甜就覺得成杯飲品略為甜左dd~但係配埋紅豆都okay😇
————————————————
唔洗加一價錢又抵,味道又非常唔錯👻性價比高🥰所以之後小編又再去食,平日仲有set!! 下次再介紹❤️
————————————————

**餐牌不能盡錄,可向小編查詢🔍
評分:7.4/10
地址:荃灣青山公路275號富裕樓地下至G4-6鋪