2021-08-30 51 瀏覽
新蒲崗真係一個平價美食天堂 今次又去咗一間港式+泰式小菜小店 價錢平 菜式選擇豐富多元化 份量又多又好食🤩 晚市時段坐滿哂 因為平日8:00pm前埋單仲有8折優惠 8:00後都有9折 真係抵上加抵丫😻講到食物多元化 真係唔係呃你 呢度有酸菜魚 烤魚 火鍋 鑊氣小炒 港式小食 串燒等等等等可以order😂 scan qr code落單 可以睇埋食物圖片 真係花多眼亂😆 我哋揀咗店員推介嘅酸菜魚 2人份都只係$138(仲未計有折🤫)店員表示湯底係用新鮮魚同雞熬製而成 所以好鮮甜🥰 上枱嚇左一跳 因為真係好大碟 魚會選用鱸魚/鯇魚腩片 魚肉無骨好滑👍🏻 小辣湯底偏酸 唔會好辣 飲到魚既鮮味☺️ 仲有大量酸菜 可以自由搭配不同配料 我哋加左薯粉 好彈牙👍🏻見到隔離枱食嘅串燒好吸引 我哋都叫咗幾款 分別有碳燒豬頸肉串 燒新鮮白鱔同燒茄子🍆 串燒揀左小辣 加上孜然粉好惹味‼️ 豬頸肉香口多汁 白鱔皮燒到好脆 真係好新鮮好好食😋 茄子仲好濕潤嫩滑 一梳梳食一流👍🏻小店當然都要試下佢哋既鑊氣小炒啦 我哋就叫左豉椒炒蟶子 椒鹽三寶同黃咖哩牛肉😜 豉椒炒蟶子果然鑊氣十足 有好多蟶子仔 隻隻新鮮飽滿鮮甜👍🏻

酸菜魚

茄子仲好濕潤嫩滑 一梳梳食一流👍🏻
燒茄子

豉椒炒蟶子
椒鹽三寶有鴨舌 雞軟骨同腰果🤩
椒鹽三寶
香脆無比 送酒首選😻 黃咖哩牛肉配上4件蒜蓉包 同樣高質素 唔會硬梆梆 香脆鬆軟 仲好香蒜蓉牛油味🧈
黃咖哩牛肉
黃咖哩加左雞蛋烹調 係我鐘意既做法 味道會無咁辣 又食得多咖喱嘅香味😋 牛肉份量極多 好腍 多d人一齊share就正🥳
黃咖哩牛肉

飲品揀番d泰式特飲 揀咗龍眼冰同珍多冰🤩 水準都唔錯 唔會好甜 味道幾正宗👍🏻
叫左咁多嘢食 埋單都係四百幾蚊 真係好抵食🌟
酸菜魚