和氣食堂 (沙田).又好想食日本野了(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 今日係大學站放學就同男朋友過沙田河畔覓食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)早係幾個月前已經食過一次和氣食堂,今日再食真係覺得性價比高! ! .⚜️五點刺身盛⚜️.依家年紀大了(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)覺得寧願用一樣嘅價換優質魚生都唔想再食任食但味道一般嘅刺身!我地叫左三文魚🍣油甘魚,溥切同帆立貝,個人起喜歡個帆立貝,另外佢仲有上左個醋比你,同我倆係日本食雞泡魚刺身個汁一樣架!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)更能帶出魚生嘅鮮味!⚜️火焰🔥海膽帆立貝卷⚜️.呢個真係推薦大家黎到必叫之選(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)! ! ! 新鮮到爆嘅海膽,切片嘅帆立貝再去買壽司,一啖食曬味蕾先品嚐到海膽嘅鮮味,然後再食到帆立貝嘅滑,豐富到不得了!.⚜️白咖喱烏冬配炸雞🍗⚜️.第一次叫呢隻白咖喱烏冬,一上枱呢非常之得意呀(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)成個碗上面都白色嘅忌廉狀,一撈勻嘅時候呢就發現原來個底呢全部都係咖哩(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)撈埋食之後呢又唔漏喎!另外嗰個人呢係十分之喜歡食呢個炸物,呢度嘅炸雞呢炸得恰到好處,唔會太油膩亦唔會太多炸粉(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵).⚜️電擊雞翼⚜️.呢個一小碟入邊有六隻單骨雞翼,原來呢佢係凍食嘅雞翼嚟㗎! ! 冰鎮
和氣食堂 (沙田)

⚜️五點刺身盛⚜️
火焰海膽帆立貝卷

⚜️火焰🔥海膽帆立貝卷⚜️

⚜️白咖喱烏冬配炸雞🍗⚜️

⚜️電擊雞翼⚜️
呢個一小碟入邊有六隻單骨雞翼,原來呢佢係凍食嘅雞翼嚟㗎! ! 冰鎮得黎又惹味,個人覺得幾好食喎又特別!個雞嘅味道有少少似韓國嘅甜炸雞🍗(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
鐵板鬆軟牛脷

⚜️鐵板煎鬆軟牛脷⚜️
呢個牛脷呢真係呢正如佢所講非常之鬆軟!出面呢一啲牛脷呢會咬唔爛,而且份量又多(*¯︶¯*)!
—————————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📌和氣食堂 (沙田)
沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下35號舖
—————————————————————- #hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#吃貨#美食#打卡好去處#相機食先#沙田美食#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#foodblogger#hkfoodblogger#hkgirl #hkdessert#foodporn #hkfoodblogger#instafood #instagram #foodstagram#foodie #和氣食堂
2019-04-29
火焰海膽帆立貝卷