2019-08-21 113 瀏覽
因為平時見朋友嘅酒吧都喺中環區,成日過海好麻煩,所以想同朋友試吓尖沙咀區嘅酒吧。上到去音樂聲唔大,環境算幾寧靜,同埋裏便嘅擺設都幾得意,酒吧個vibe都幾chilled 同埋舒適,唔似一啲酒吧環境比較狹窄。嚟到呢度梗係睇一睇個cocktail Menu先啦,講真冇諗過可以$68叫到一杯cocktail,真係抵到爛。因為夏天所以朋友同我都叫咗一杯微酸同比較refreshing嘅 cocktail朋友嘅Sancino賣相OK,比較鍾意佢用個銅嘅杯裝住,朋友話飲落都好refreshing。我自己個杯Helen’s tea好飲,甜中帶酸,好意入口。飲到少少gin嘅味但係唔會掩蓋左其他水果嘅味道。都幾鍾意佢哋有佛手柑放喺杯上邊,賣相唔錯。因為啱啱收工都未食晚飯,見餐牌上面佢哋嘅價錢都幾抵,所以就想試吓d 送酒菜。都幾驚喜因為我哋叫嘅雞軟骨、香烤辣雞翼、同埋忌廉汁意粉都好好食。全部好明顯都係即叫即煮,同埋調味適中。幾鍾意呢間酒吧,我諗下次如果有班朋友想傾吓計或者慶祝嘅話都會嚟呢度試吓。

Sancino

Helen’s  tea