2020-06-11 72 瀏覽
太子通菜街好多酒吧,呢間是個頭最多人最受歡迎的,收工來飲野食飯吹水,真是人生一樂事大概7PM前來到,入面已經好多人,而且聽到STAFF話今晚FULL BOOKING,哇呢到真係好受歡迎,真係名不虛傳。好喜歡呢到既氣氛,係坐滿所以好有FEEL,但係又唔會好逼,我地在BAR TABLE的角落,可以自己傾計食野又唔阻人,真係好正~先來第一ROUND先,我要左個紅色的signature drink--Barcelona$78,有橙、士多啤梨同LIME,睇住BARTENDER整,成品好靚,味道都好O岩夏天既天氣。另一杯係Gin Fizz $78 有蛋白+GIN+SODA WATER既雪白SOUR COCKTAIL,兩杯都做得好靚,賞心悅目。呢到係西班牙餐廳,所以就自然有TAPAS供應,而且款式都好多下。不過今晚我地想食Mexico Taco,呢個地道墨西哥雞肉雜菜夾餅$88,好香呢~個皮好薄好好食,入面既餡好重白料味,微微辣又有DD咖哩香味,好食~每人兩件份量剛剛好~!$248香煎美國頂級肉眼扒,WOO~好大份呢~足有12 OZ,而且好多著角,真係正呀~我至愛呢~!配上蒜蓉汁。塊扒好林,MEDI

好喜歡呢到既氣氛,係坐滿所以好有FEEL
Barcelona

地道墨西哥雞肉雜菜夾餅

香煎美國頂級肉眼扒
$248香煎美國頂級肉眼扒,WOO~好大份呢~足有12 OZ,而且好多著角,真係正呀~我至愛呢~!配上蒜蓉汁。塊扒好林,MEDIUM RARE好滑非常之易切開,肉味香濃,就咁食都好夠味。配埋D薯菜,係做得幾好的西餐
。唔怪之咁多人來食~~
食完野仲要飲多ROUND~再來WHISKY 既COCKTAIL~ 黃色既WHISKY SOUR 同MANHATTAN 作為今晚完美的句號~CHEERS
2020-06-10
Barcelona