2019-07-19 185 瀏覽
chill chill 泰串燒😋 *同男朋友食暈全港九* 今日中環做Facial,男朋友收工過嚟接我,星期四要chill下,呢間泰式串燒一路都想食下,擇日不如撞日,就今晚。餐廳係快餐點餐模式先點菜,你個牌仔,野性搞掂就送上台。佢又可以坐露天嘅,又有個室內嘅飲食區,因為我哋都唔食煙所以坐室內。叫左勁多野多,泰式串燒配炒飯及雜菜,青木瓜手撕雞沙律同一堆串燒,雞肉,牛肉,豬肉,豬頸肉,雞皮,魚餅,魷魚鬚同埋兩杯啤酒,tiger & somersby apple cider。青木瓜手撕雞沙律配左酸甜汁,食串燒之前食呢個酸甜木瓜沙律,清新開胃,可以令到陣間食串燒冇咁熱氣。泰式串燒配炒飯及雜菜呢個飯抵食,因為佢連三串串燒,分別係雞肉,牛肉同豬肉,再加埋炒飯同雜菜。椰菜底既個炒飯好有泰式地道味道,黑黑地色,連埋豆角,辣椒,香葉,少少甜又小小辣,有啲似糯米飯嘅味。一大堆串燒泰式魚餅,魷魚鬚,雞皮,豬頸肉,牛肉,豬肉,雞肉有三個醬汁配埋,泰式紅雞醬,青辣椒醬,烤牛肉醬啲肉都新鮮,因為平時出街都會食串燒,但係呢度嘅串燒起碼食到係邊一款肉,出邊嘅串燒好似冷鮮d,點醬汁食係分唔到邊一款肉。我自己比較鍾意燒雞皮
chill chill 泰串燒😋

*同男朋友食暈全港九*

青木瓜手撕雞沙律

青木瓜手撕雞沙律

一大堆串燒

一大堆串燒
泰式魚餅,魷魚鬚,雞皮,豬頸肉,牛肉,豬肉,雞肉
有三個醬汁配埋,泰式紅雞醬,青辣椒醬,烤牛肉醬

燒雞皮

我自己比較鍾意燒雞皮,因為佢燒到唔乾,有燒汁味,另外又唔會好多肥膏,好油膩,雞皮不韌。

tiger  &  somersby  apply  cider

tiger & somersby apple cider
一路飲住啤酒,一路食住串燒,so thai so chill。
2019-07-18
  • 魷魚鬚