2024-04-28 45 瀏覽
忙碌完一個星期,到星期五晚當然朋友出嚟開心吓。今次我哋揀咗去尖沙咀嘅食Tapas! 之前同事有介紹過話Happy Hour好正, 好多小食同cocktails,氣氛好、環境仲好chill。雖然我同朋友今日冇order 酒,不過佢哋嘅主菜Menu都好多選擇,有Tacos、 Burritos、Nachos 同 Fajitas都有!我地兩個人點咗 Ceviche (Tuna) - 一個非常精緻嘅前菜,賣相和味道都相當唔錯。檸汁醃吞拿魚伴厄瓜多爾醬。吞拿魚夠新鮮、酸酸甜甜嘅醬汁令人胃口大開,推!Chipotle Chicken Tacos 軟身Taco帶着煙韌口感加上墨西哥chipotle味道很獨特,混入孜然粉,令味道更豐富。食墨西哥嘢點少得Nachos這個墨西哥風味的特色小食,粟米脆片吃起來很香脆配上guacamole牛油果醬清新美味,兩者非常之夾Pork Fajitas鐵板上枱,熱辣辣夠晒鍋氣!還配有墨西哥餅加三款不同口味的醬汁一起吃!豬肉夠入味,夾埋三色椒、洋蔥,sour cream同guacamole口感味道都超豐富,除咗豬、仲可以選擇牛、魚、雞、雜菜也可以,必點之選。

Ceviche (Tuna)

Chipotle Chicken Tacos

guacamole  nachos

Pork Fajitas
Ceviche (Tuna)
Chipotle Chicken Tacos
guacamole  nachos