Terrace in Seaside🏖無骨炸雞半份 ($108)Total 有6隻味可以揀,我哋就試咗蜂蜜牛油炸雞🍯如果叫一份嘅話就可以一次試兩隻味,睇落柑橘炸雞都好特別,有機會下次再試🫶🏻炸雞上枱嘅時候熱辣辣脆卜卜🔥脆得黎雞肉保持到好滑嫩,係優秀嘅炸雞🍗 同時有薯條同煎年糕做配料,兩者配埋蜂蜜牛油🧈真係冇得頂🤟🏻佢隻味其實好似蜂蜜牛油薯片嘅味道,而雞件都可以沾得好均勻,唔會唔夠味,亦都唔會太重口,幾唔錯👍🏻青醬大蝦意粉($112)本身青醬呢個item都好難脫離有啲油膩嘅問題,餐廳幾貼心咁配咗唔少沙律菜去令到成個意粉冇咁heavy🤰🏻 沙律菜有配埋沙律醬,食落酸酸甜甜幾開胃🥗而意粉本身都煮得唔錯,軟硬適中得黎又保持到彈性同咬口🍝而大蝦亦都真係大蝦,蝦肉結實得黎唔會霉,有好輕微嘅調味,整體黎講都好match個意粉🦐傳統紫菜飯卷($72)紫菜飯卷嘅份量都幾多,而且料都好足,有紅蘿蔔、牛肉、蛋、青瓜、酸瓜,再加埋芝麻,香得黎又唔會太重口,而且好飽肚😙但我哋今次個飯卷有少少鬆散,好難完整咁夾得起,如果包實少少就更加好🤏仲夏清甜菠蘿忌廉三明治 ($68)個菠蘿甜到爆炸🍍忌廉就偏向結實,但其實加埋
Terrace in Seaside🏖

蜂蜜牛油炸雞

無骨炸雞半份 ($108)

青醬大蝦意粉

青醬大蝦意粉($112)

傳統紫菜飯卷

傳統紫菜飯卷($72)

仲夏清甜菠蘿忌廉三明治

仲夏清甜菠蘿忌廉三明治 ($68)
個菠蘿甜到爆炸🍍忌廉就偏向結實,但其實加埋三明治個厚度都幾大,唔容易一口食哂😬食上黎加埋側邊啲菠蘿醬會濕潤啲,因為佢個白麵包係偏乾身,可能驚如果麵包太濕加埋Cream會變到好水🥸

士多啤梨提拉米蘇

士多啤梨提拉米蘇 ($68)
雖然叫做提拉米蘇,但又同普通嘅提拉米蘇好唔同,應該唔係用手指餅,亦都有朱古力或暫咖啡粉☕️食落似士多啤梨盒子蛋糕🍰蛋糕夠濕潤,而士多啤梨嘅份量都好多,酸酸甜甜係幾啱做結尾嘅甜品🍓

熱情金菠蘿沙冰

熱情金菠蘿沙冰 ($68)
另外見金菠蘿沙冰都係特別推薦⭐️口感偏清涼爽口,冰感Keep住有🧊呢杯比起乳酪就更加啱去膩,好清夾冰涼,加埋酸甜嘅菠蘿味🍍 係值得一薦 🫶🏻

濟州柑橘乳酪 ($68)
Signature 嘅飲品,味道同想像嘅差唔多,都係會有柑橘嘅味道🍊同時因為係乳酪,所以味道都好溫和,亦都唔會整得太甜太假好膩✅
蜂蜜牛油炸雞
傳統紫菜飯卷