2023-08-21 31 瀏覽
平日晏晝嚟嘅時候唔多人,餐廳有地下同埋上面一樓嘅座位。上面一樓嘅空間好寬敞同開揚😚😚。如果坐喺窗邊,仲有梳化可以一邊食飯,一邊望出去。見到有人喺度wfh工作。裡面有自助餐具同自助倒水嘅地方,好方便👍🏻👍🏻。⭐️ 巨大鰻魚玉子丼(每日限定) Tamagoyaki Unagidon 分量真係好足夠,個鰻魚大過一個拳頭😆😆,個卷蛋切落去都好厚。鰻魚味道香濃,入味得恰到好處😎。再加上啲微小嘅配菜,即使食晒全部都唔會感覺太沉重。另外,飯底下嘅飯粒帶有一啲醬油嘅香味,搭配上面嘅蛋同鰻魚,整碗飯做得非常出色😋😋。⭐️ 明太子龍蝦牛角包窩夫牛角窩夫都好出人意料😍😍!佢嘅配搭真係好新鮮,牛角窩夫上面加上菠菜、龍蝦同流心蛋。牛角窩夫嘅牛油香味配上菠菜同龍蝦嘅鹹味,整體都好匹配。鹹甜嘅比例掌握得好好,好似一次過試咗幾種味道,完全冇唔協調嘅感覺,反而互相襯托💕💕。牛角窩夫本身香氣濃郁,配上菠菜同蛋簡直一絕。值得一讚嘅係佢嘅明太子汁有少少辣味,又好惹味,提升咗整個菜式嘅鮮味🤪🤪。⭐️ Tiramisu Latte 上面有一層厚厚嘅咖啡粉同cream cheese,底部就係milk latte。上面嗰層cream好好食

⭐️ 明太子龍蝦牛角包窩夫

⭐️ Tiramisu Latte
上面有一層厚厚嘅咖啡粉同cream cheese,底部就係milk latte。上面嗰層cream好好食😻😻,就好似食Tiramisu嘅奶蓋,質地緊實,口感綿密💯💯。配埋底下嘅Latte,整體配搭令人驚喜🤭🤭,就好似喝緊一杯Tiramisu,喝落去好順口,唔覺意就飲晒一杯。

⭐️ Dominica Mocha
佢嘅拉花真係好有心思😊,而且好適合影相打卡📸📸。莫卡嘅朱古力味好濃郁,唔會遮掩住咖啡本身嘅味道,比例啱啱好。喺口入面滑溜溜,奶味又濃郁,加上微苦嘅朱古力,味道真係好搭配😇😇。

🍄 總括嚟講
餐廳環境安靜舒適,食物都好用心😚,水準高。如果你想搵個地方靜靜咁做野,chill下,又想食好嘢😋😋,呢間絕對係你嘅首選❣️❣️。

📍 NN Coffee
西貢市場街47號地舖
G/F, 47 See Cheung Street, Sai Kung
Dominica Mocha
Tiramisu Latte