2023-10-18 1599 瀏覽
秋涼可以去outing喇,去咗赤柱食brunch buffet,適逢德國啤酒節主題,都幾多特色嘢食,室外座位對住西貢碼頭,好多外國人都鍾意坐出面~兩個人會得到4個Token,可以試齊四款特色小食,自己最喜歡兩款有芝士嘅小食,分別係瑞士燒芝士同迷你巴伐利亞杯,芝士香濃好好味,另外兩款小食分別係炸雞配德式麵包圈同手撕油封鴨腿配薯仔,各有特色都一定要試吓~另外重點推介係個BBQ counter,可以攞到燒牛肉、燒豬手、各款德國腸、串燒、燒粟米菠蘿等等,嚟呢間餐廳就係貪佢有呢啲傳統德國嘢食~熟食方面仲有煎三文魚都好得我歡心,冷盤沙律都應有盡有,凍海鮮就唔算太多選擇,有大蝦、螺同青口~甜品選擇幾豐富,試咗馬德蓮蛋糕、黑森林蛋糕、芝士蛋糕、燉蛋等等都幾好食,最後最後食埋生果同Dreyer’s雪糕,大滿足~兩杯Mocktail就揀咗Mango Delight同Sea of Star, 餐廳整體氣氛都好chill, 鍾意飲啤酒嘅朋友可以考慮買啤酒通行證~