今日約左同事黎呢度食lunch。Catchic Restaurant & Bar位於遮打大廈2樓,地點都算方便。不過booking得12點或者1點,早左到真係要係門口等有位先可以入。行樓梯有outdoor位可以walk-in,不過較爲涼同埋猛熱頭。Christmas two-course set lunch價錢$265,比平時加左$20,包前菜/沙律或者湯,主菜同咖啡或者茶。甜品或者水果要另外加錢。某些主菜要加錢。主餐牌有前菜沙律,西式,中式,素菜等等。今日早餐食得多,簡單叫左個素菜。先黎一個麵包籃配橄欖油,麵包唔多暖,有幾款揀,味道質感都麻麻地。橄欖油味道都麻麻地。Roasted Cauliflower Steak $145Asparagus, Pecan, Tahani, Romesco Sauce我本來以爲椰菜花真係會整到好似扒既樣,真係過分期望。椰菜花味道質感無特別,上面有4條蘆筍,上面撒上花生碎,伴有個橙色Romesco Sauce就非常好食,個汁椒味都濃,唔錯。不過素菜食材無特別。環境唔錯,樓底高,餐桌同餐桌之間夠距離。如果只係叫一個主菜都抵食,不過素菜就唔值呢個價錢。我見

Roasted Cauliflower Steak

Roasted Cauliflower Steak

環境唔錯,樓底高,餐桌同餐桌之間夠距離。如果只係叫一個主菜都抵食,不過素菜就唔值呢個價錢。我見朋友叫既羊架都唔錯,有兩大條。
2022-12-22